San mnogih Grka se ostvario – Spanulis debitovao na klupi reprezentacije

Izvor: B92, 23.Feb.2024, 22:26

San mnogih Grka se ostvario – Spanulis debitovao na klupi reprezentacije

Legendarni grčki košarkaš, nekadašnji igrač Panatinaikosa i Olimpijakosa Vasilis Spanulis, debitovao je u petak na klupi Helena u meču sa Česima.

Spanulis je u oktobru postavljen za selektora reprezentacije Grčke.

Na klupi je nasledio Dimitrisa Itudisa.

Tako je svojoj impresivnoj igračkoj biografiji dodao i najvažniju trenersku ulogu.

U karijeri je nastupao je za Gimnastikos, Marusi, Panatinaikos (u dva navrata), Hjuston Rokitse i Olimpijakos. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Tim iz Pireja, u kojem je i ostavio najdublji trag, nedavno je, kako bi mu odao počast, iz upotrebe povukao dres sa brojem sedam, koji je “Kil Bil” nosio tokom dana provedenih u “Dvorani mira i prijateljstva”.

U leto 2022. godine preuzeo je ekipu Peristerija, koju je vodio prilično uspešno.

Kao igrač Spanulis je za Grčku igrao prvi put 2004, a poslednji put 2015. godine.

“Naš cilj je da se kvalifikujemo za Olimpijske igre u Parizu. Kalendar će biti izazovan do jula 2024. godine, kada nas očekuje kvalifikacioni turnir”, rekao je Spanulis za zvanični sajt Košarkaškog saveza Grčke po preuzimanju funkcije selektora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.