Saglasnost o isplati pomoći od 6,7 millijardi evra Grčkoj

Izvor: N1 televizija, 22.Jan.2018, 23:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saglasnost o isplati pomoći od 6,7 millijardi evra Grčkoj

Zona evra dala je načelnu saglasnost o isplati pomoći od 6,7 millijardi evra Grčkoj nakon što je utvrdila da su vlasti u Atini sprovele većinu reforme koja je tražena u zamenu za finansijsku podršku.

"Pozdravljamo primenu gotovo svih prethodno dogovorenih mera, koje omogućavaju isplatu od 6,7 milijardi evra", izjavio je predsednik Evrogrupe Mario Senteno.

Pomoć od 6,7 milijardi evra biće isplaćena u dve tranše, prva od 5,7 milijardi evra biće upućena polovinom >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << februara, a druga od jedne milijardi evra u aprilu.

Grčka je osam godina primenjivala oštre mere štednje koje su zahtevali međunarodni kreditori, Evropska unija i Međunarodni monetarni fond, da bi davali Atini zajmove pomoći.

Sadašnji program pomoći ističe u avgustu 2018. godine i grčka vlada smatra da će tada biti označen kraj međunarodnog nadzora nad domaćim finansijama.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.