Sad i verifikovan Ugovor o bratimljenju grškog Seresa i Niša

Izvor: JUGpress.com, 04.Jun.2018, 22:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sad i verifikovan Ugovor o bratimljenju grškog Seresa i Niša

NIŠ

Nakon što je nedavno potpisan sporazum o bratimljenju grada Niša i opštine Seres na severu Grčke u tom mestu, po dogovoru potpisnika, sporazum je  verifikovan i u Nišu, pred odbornicima Skupštine grada i gradskim zvaničnicima, koji su svojim pristankom u gradskom parlamentu, potvrdili nameru Niša da se i zvanično pobratimi sa Seresom.

Sporazum je potpisan u prisustvu vladike niškog Arsenija, predstavnika vojske, policije i gostiju grada. >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com <<

„Srbija i Grčka već 150 godina imaju, ne samo prijateljske, već i istinske bratske odnose i naša dva naroda su uvek bili saveznici, na istoj strani istorije. Kad god je bilo potrebno stajali smo jedni uz druge. Bliskost dva naroda i dve države potvrđena je mnogo puta tokom 150 godina dugih odnosa Srbije i Grčke. Grčka je i danas, iskreni prijatelj i partner Srbije na evropskom putu. Dobri odnosi se ne podrazumevaju, dobri odnosi moraju da se neguju, da se grade, da se jačaju i današnje potpisivanje Protokola o saradnji između Opštine Seres i Grada Niša je potvrda želje da učvrstimo  i unapredimo sve što nas je do sada vezivalo“, rekao je gradonačelnik Niša Darko Bulatović.

Petros Agelidis, gradonačelnik Seresa, istakao je da mu je veliko zadovoljstvo što je sa svojim saradnicima u Nišu, u vreme Dana svetog cara Konstantina i carice Jelene i što se upravo u ovom momentu verifikuju bratski odnosi dva naroda i dva grada.

Na ceremoniji potpisivanja u Gradskoj kući, prikazana su i dva promo filma o Nišu i Seresu.

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.