ŠTA ČINI TEBE NESREĆNIM, PA PLJUJEŠ PO DRUGIMA? Zvezda Vojne akademije ZAPALIO srpsku javnost porukom

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Apr.2017, 16:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ŠTA ČINI TEBE NESREĆNIM, PA PLJUJEŠ PO DRUGIMA? Zvezda Vojne akademije ZAPALIO srpsku javnost porukom

"Oduvek sam želeo da saznam ko je to...''

Mladi glumac Bojan Perić u ranom detinjstvu sa porodicom se preselio u Grčku, gde je bio do završetka srednje škole. Povratak u Beograd bio je neobičan jer u njemu vladaju drugačija pravila i sistem vrednosti koji se njemu nisu dopadali.

Zvezda serije "Vojna akademija" za portal "Srbija Danas" progovorila je na temu vršnjačkog nasilja.

- Išao sam u školu, u Grčkoj koja je bila veoma, veoma >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << drugačije orijentisana od onoga što omladina kod nas može da iskusi. Nisam nikada bio žrtva vršnjačkog nasilja, niti sam ga uviđao u svom odrastanju. Dečijih čarki, naravno je bilo... Živeo sam u srećnije doba. Pogrešni su dečiji idoli, sve je iščašeno... Smatram da je "Aleksin zakon" nešto dobro za Srbiju.

Perić smatra da je koren problema u obrazovanju i vaspitanju mladih. Ističe da roditelji zbog obaveza nemaju dovoljno vremena za svoju decu, pa veliki uticaj na razvoj imaju mediji i ono što se u njima plasira.

- Država je kriva i sve poruke njoj. Potrebno je uvesti neki sistem obrazovanja omladine. Deca su zapostavljena u obrazovnom sistemu u tom vidu vaspitanja... Nema vaspitanja... Roditelji mnogo rade i nemaju uvek vremena za svoju decu i to se vidi... Decu odgajaju rijaliti programi i jutjuberi.

Nasilje u velikoj meri opseda društvene mreže, a Bojan je oduvek želeo da sazna ko stoji iza negativnih i ružnih komentara na internetu.

- Digitalizacija je obezbedila to da su ti svi nekako blizu... Godinama sam želeo da upoznam nekoga ko piše te negativne i nasilne komentare na portalima i da ga pitam: "Šta čini tebe nesrećnim, pa pljuješ po drugima"?

U okviru našeg projekta LOG OUT nasilje, koji se realizuje u saradnji sa Gradom Beogradom, a usmeren je na prevenciju i suzbijanje posledica digitalnog nasilja, u narednim mesecima imaćete priliku da se informišete o tome kako da ostanete bezbedni na internetu, na šta treba da obratite pažnju, kako da uočite zlostavljanje u digitalnom svetu i da steknete mnoštvo drugih korisnih znanja koja će pomoći da u Srbiji rastu bezbedna deca.

Podržite nas, jer zaštita dece zavisi od svih nas!
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.