SRPKINJA NOĆAS KRENULA ZA GRČKU: Evo ŠTA se dešava na GRANICI - OBAVEZNA PROCEDURA za sve, a pogledajte SNIMAK SA PLAŽE

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Jul.2020, 19:02

SRPKINJA NOĆAS KRENULA ZA GRČKU: Evo ŠTA se dešava na GRANICI - OBAVEZNA PROCEDURA za sve, a pogledajte SNIMAK SA PLAŽE

Dok pojedini građani uznemireno čekaju put u Grčku, neki već uz potrebne mere opreza borave tamo, ali šta se zapravo dešava i kakva je situacija u toj zemlji?

Našoj redakciji javila se državljanka Srbije Nevena Simonović, koja je navela da je procedura za ulazak u Grčku jednostavna, te da ne dolazi do stvaranja većih gužvi na pojedinim graničnim prelazima. Kako je istakla, čekanje ne traje dugo, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << već kao i inače u ovo doba godine kada je i uobičajeno, sezona letovanja.

Testiranje i prelazak granice

- Išli smo iz Niša, preko Bugarske. Na srpskoj granici smo čekali četrdesetak minuta, ali na grčkom graničnom prelazu Kulata nema gužve uopšte, za deset minuta smo prošli - istakla je Nevena za portal Srbija Danas i pojasnila proceduru testiranja u toku prelaženja granice.

- Testiraju jednu osobu iz svakog auta. Uzimaju bris i podatke i to traje svega pet minuta. U roku od tri dana šalju rezultate, ukoliko su pozitivni, javljaju ti da se odmah vratiš u Srbiju. A dok čekas rezultate kretanje je dozvoljeno najnormalnije - rekla je ona.

Situacija na plažama i mere opreza

Kako je istakla Nevena, državljanka Srbije koja se trenutno nalazi u Grčkoj, preciznije u Kalitei na Halkidikiju, plaže izgledaju asvim normalno: Ljudi su opušteni ali ih je znatno manje, međutim svako obavezno održava distancu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.