SRBIJA JE ŠAMPION EVROPE: Aleksej, Aleksandar i Velimir srušili Grke u zadnjem kolu

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Nov.2023, 23:10

SRBIJA JE ŠAMPION EVROPE: Aleksej, Aleksandar i Velimir srušili Grke u zadnjem kolu

Fenomenalan rezultat.

Muška šahovska reprezentacija Srbije je šampion Evrope.

U poslednjem, devetom kolu, izabranici Miodraga Perunovića pobedili su Grčku 3:1 i tako došli do velikog uspeha i evropskog zlata.

U odlučujućem duelu, počelo je porazom koji je Aleksandar Predke pretrpeo od Nikolasa Teodorua (0:1), ali je nastavljeno na najbolji mogući način.

Aleksej Sarana je pobedio Dimitrosa Mastrovasilisa (1:0), Aleksandar Inđić je bio >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << bolji od Stamatisa Korokolosa-Arditisa (1:0), a Velimir Ivić je potvrdio veliki trijumf pobedom protiv Evgonisa Janidisa (1:0).

Sa ukupno 15 bodova, koliko je imala i drugoplasirana Nemačka, Srbija je postala timski šampion Evrope. Treće mesto pripalo je Jermeniji koja je imala 13 bodova.

Srpske šahistkinje, u sastavu Teodora Injac, Adela Velikić, Marina Gajčin i Jovana Erić, zauzele su osmo mesto.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Šahisti osvojili zlato na EP – predsednik čestitao ispisivanje istorije

Izvor: B92, 21.Nov.2023, 00:20

Muška reprezentacija Srbije u šahu osvojila je zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Budvi, pošto su u poslednjem, devetom kolu pobedili Grčku rezultatom 3:1...Srbija je osvojila 15 bodova, koliko i drugoplasirana Nemačka...Međutim, Srbiji je pripalo zlato na osnovu dodatnih kriterijuma. Treće...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.