SRBI U GRČKOJ PROLAZE KROZ TORTURU: Nakon krađe automobila, tek ih u policiji čeka PRAVI ŠOK

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Avg.2023, 20:46

SRBI U GRČKOJ PROLAZE KROZ TORTURU: Nakon krađe automobila, tek ih u policiji čeka PRAVI ŠOK

Turisti iz Srbije ukrali su automobil.

Turisti, ali i građani Grčke potpuno su svesni problema sa krađom automobila, obijanjem na parkinzima, razbijanju stakala i krađama stvari, kao i činjenice da je ovakva vrsta kriminala povećana u Grčkoj.

Mnogi srpski turisti našli su se prethodnih dana na meti lopova u Grčkoj, a jedan od njih se požalio na Fejsbuk stranici Grčka info.

- Ukraden auto u nedelju tokom noći, u Atini, naselje Glifada. Prijavljen >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u ponedeljak policiji, rekli da kradu zbog prevoza migranata. Molim vas da se neko javi ukoliko ga vidi, sledi nagrada. Pozadi pored znaka nissan ima metalna slova SRB - napisao je Damjan uz fotografiju ukradenog automobila, prenose mediji.

Ovo nije ni prvi, a ni jedini slučaj krađe automobila u Grčkoj. Pre samo nekoliko dana srpskoj porodici ukraden je BMW X3, a vlasnica automobila tvrdi da je na bensedinima zog nemilog događaja. Automobil marke "kia" ukraden je početkom jula, a vraćen je od strane grčke policije u neprepoznatiljivom stanju.

Prema dosadašnjim iskustvima, lopovi najčešće "operišu" na parkinzima velikih marketa i tržnih centara, zatim na otvorenim parkinzima u Solunu, kod Bele Kule, u okolini trga Aristotelis, na parkingu "Aquaparka Waterland" u Solunu, kao i na parkinzima nekih plaža Halkidikija, na primer, Orange, Tigania, Golden beach Paliouri, Ark beach Sarti.

Bez obzira na to da li su vam lopovi nešto ukrali ili su samo razbili staklo ili obili bravu, poželjno je da ceo slučaj prijavite grčkoj policiji. Najbolje je da ništa ne dirate, već da odmah pozovete policiju na broj 100 ili da odete do najbliže policijske stanice.

Ako su vam ukradene bankovne kartice, pozovite svoju banku i odmah odjavite sve kartice da ne biste ostali bez novca. Ukoliko vam je ukraden pasoš, sa potvrdom iz policije otiđite u konzulat ili ambasadu Srbije.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.