SKANDAL NA GRČKOJ NACIONALNOJ TELEVIZIJI: Pokazali gledaocima kako da UKRADU gorivo!

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Jun.2022, 10:06

SKANDAL NA GRČKOJ NACIONALNOJ TELEVIZIJI: Pokazali gledaocima kako da UKRADU gorivo!

Javnost u Grčkoj je zapanjena jer je u jutarnjem programu državne televizije ERT emitovan tutorijal kako da se, uz pomoć creva, prespe gorivo iz rezervoara tuđeg automobila.

Cene goriva u toj zemlji ne prestaju da rastu zbog energetske krize.

Reakcije javnosti na društvenim mrežama ne jenjavaju nakon što je državni kanal ERT1, u svom gledanom jutarnjem programu Sindesis, prikazao uputstvo, korak >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << po korak, kako se presipa gorivo.

- Nije nešto strašno komplikovano… ne treba vam ni posebna cev, čak će i crevo za vodu za balkone poslužiti, objasnio je reporter Kostas Stamu, dok je davao savete o krađi tokom priloga koji je šokirao gledaoce.

Serviser automobila, koji je bio pozvan da se pridruži reporteru u uživo emitovanom segmentu programa, pružio je gledaocima brzi vodič koliko je lako presuti benzin iz rezervoara za gorivo.

A post shared by ΕΡΤ (@ertofficial_)

Dodatno je pokazao i gde tačno rezervoar može da se probuši, kako bi se ukrao njegov sadržaj, ako bi se prvi metod pokazao previše teškim.

Cene goriva u Grčkoj su poslednjih meseci u stalnom porastu. Cene bezolovnog benzina dostigle su preko 2,50 evra na Rodosu i susednim ostrvima i 2,37 evra u proseku u Atini ovih dana.

Godišnja stopa inflacije u Grčkoj je u maju dostigla 29-godišnji rekord od 11,3 odsto.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.