SAMO 80 METARA OD OBALE - Na ovom mesu u GRČKOJ je UOČENA AJKULA, ovo je drugi slučaj ove sezone

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Jul.2023, 11:41

SAMO 80 METARA OD OBALE - Na ovom mesu u GRČKOJ je UOČENA AJKULA, ovo je drugi slučaj ove sezone

Evo gde su viđene na drugim popularnim destinacijama!

 Svi vole da uživaju u čarima mora, da bezbedno i bezbrižno plivaju, ali uvek negde svesno ili nesvestno razmišljamo o tome da li u blizini ima ajkula i da li je moguće da se baš tu gde se mi kupamo dogodi napad ili bilo koji sličan incident.

Za sve one koji ne smatraju da je bezbedno plivati do bova, a zapravo i nije, evo gde su ovog leta uočene ajkule.

Egipatske plaže su bile neko vreme zatvorene >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << zbog napada ajkule početkom juna, kada je ubijen mladić (23) iz Rusije. Uznemirući snimak napada bio je i na društvenim mrežama, a sve se dogodilo na plaži jednog hotela.

Svedoci su pokušali da pomognu nesrećnom mladiću, ali nisu uspeli.

Grčka

U Grčkoj je ovog leta uočena ajkula na tri kilometra od obale na Zakintosu. Sve se dogodilo pre manje od deset dana. Pre par dana takođe je uočena na samo 80 metara od obale.

Hrvatska

U Hrvatskoj se modrulja (zakonom zaštićena ajkula) nasukala na obalu Sunčane uvale na Lošinju. Ribar joj je pomogao da se vrati u vodu, a prema rečima stručnjaka ova vrsta ne predstavlja opasnost za kupače.

Ajkula je u Španiji viđena sredinom juna sa pristaništa Arusa u provinciji Pontevedra, gde se nalaze peščane plaže i dosta morskih uvala. Ovog puta viđena je plava ajkula, koja retko ujede ljude, ali je u prošlosti bila umešana u pojedine fatalne napade.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.