Rekao sam mu: Selektore, nemojte me tretirati kao prošle godine

Izvor: B92, 11.Avg.2023, 16:23

"Rekao sam mu: Selektore, nemojte me tretirati kao prošle godine"

Grčki krilni centar Dimitris Agravanis detaljno je obrazložio odluku da se povuče iz nacionalnog tima pred Svetsko prvenstvo.

On je kao razlog povlačenja naveo lične stvari, ali se kasnije o njegovom odlasku oglasio selektor Dimitris Itudis, koji je rekao da je Agravanis sam sebe izbacio iz reprezentacije.

Usledio je odgovor grčkog košarkaša nakon Itudisovih komentara na instagramu.



"Prestanite sa lažima, pričajte o tome kako >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << psujete na srpskom",
napisao je Agravanis, koji je potom u razgovor za SPORT24, ispričao detaljniju verziju celog slučaja.



"Desilo se ono što sam mislio da treba da se desi. Kada me je Dimitris Itudis pozvao da me obavesti da me je uključio u tim, rekao mi je doslovno: 'Dimitrise, želim da pokušaš koliko god možeš bez obzira da li će Janis i Kostas Adetokumbo biti u timu. Odgovorio sam: Treneru, radiću ono što uvek radim. Daću sve od sebe, ali molim vas nemojte me tretirati kao prošle godine, kada sam postigao 25 poena protiv Španije u Madridu, a na Akropolis kupu vi ste igrali sa mnom 4-5 minuta"
, rekao je Agravanis kako je tekao razgovor sa selektorom Grčke.

Selektor je navodno uverio igrača da će imati fer tretman, pa je Agravanis osećao da nema razloga da odbije poziv.



"Iskreno sam dao sve od sebe u trening kampu. Kao i prošle godine, trenutno sam slobodan igrač i reprezentacija bi mi dala priliku da pronađem svoj sledeći angažman"
, priznao je bivši napadač Panatinaikosa.



"Tako su počele prijateljske utakmice i osetio sam da nešto nije u redu. Igrao je samo četiri minuta protiv Slovenije u Ljubljani, 10 minuta na utakmici u OAKA areni i jedan minut protiv Srbije. Dakle, kada je objavio da Kalaicakis i ja nećmo igrati protiv Italije, ustao sam i rekao mu da me ne poštuje i da zato odlazim“
, objasnio je on.

Agravanis je rekao da je reč nepoštovanje izgovorio na engleskom u prisustvu saigrača, kako bi Tomas Vokap mogao da razume i podvukao da mu Itudis nije dao šansu da se bori za mesto u spisku.

"Reagovao je i pitao me '"O kakvom nepoštovanju pričaš?', a ja sam odgovorio "Znaš', pokazujući prstom u čelo, kako bih ga podsetio na razgovor koji smo vodili pre trening kampa", nastavio je Agravanis.

"Onda je počeo da govori neke poznate psovke na srpskom, ali ja se nisam reagovao. Okrenuo sam se, spakovao stvari i otišao. Svi razumeju da razlozi mog odlaska nisu lični, kako se navodi, već sportski“, zaključio je Agravanis.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.