Razrešen direktor makedonske policije

Izvor: RTS, 15.Avg.2018, 09:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Razrešen direktor makedonske policije

Vlada Makedonije razrešila je dužnosti direktora policije Lazara Velkovskog zbog zloupotrebe službenog vozila.
Ministri su prihvatili predlog za smenu direktora Biroa za javnu bezbednost, koju je zatražio ministar unutrašnjih poslova Oliver Spasovski, prenosi makedonska televizija "Telma".
Spasovski je prošle nedelje rekao da će zahtevati njegovu smenu, nakon višednevnih medijskih napisa da je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << službenim "rendž roverom" Velkovski 2. avgusta poslao kćerku na odmor u Grčku.
Premijer Makedonije Zoran Zaev je rekao da Velkovski, koji je član vladajuceg SDSM, napravio grešku i da mora da snosi ogovornost, ali i da će ostati da radi u Ministarstvu unutrašnjih poslova zbog stručnosti.
Vlada Makedonije je odlučila da do imenovanja novog direktora policije tu funciju obavlja Besim Deari, dosadašnji zamenik Velkovskog.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.