Razmena studenata od 12.do18.avgusta

Izvor: juGmedia, 07.Avg.2013, 19:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Razmena studenata od 12.do18.avgusta

NIŠ – Udruženje studenata elektronike Evrope- Lokalni komitet Niš (ISTEK LK Niš) od 12. do 19.avgutsa organizuje međunarodnu razmenu studenata „Jazz do it! 2013“.

Učestvuju 20 studenata iz 8 evropskih zemalja (Nemačke, Italije, Francuske, Rumunije, Grčke, Turske, Crne Gore i Bosne i Hercegovine).

Projekat se realizuje uz podršku Naftne industrije Srbije u okviru programa „Zajednici zajedno“ i Grada Niša.

“Cilj projekta jeste da se u multikulturalnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << atmosferi 20 mladih ljudi iz različitih delova Evrope upozna sa kulturno-istorijskim nasleđem Grada Niša i Južne Srbije, ali i da se kroz rad sa domaćim studentima podigne svest o načinu života u lokalnoj zajednici”, kazao je podpredsednik ISTEK, Nikola Vučić.

Ovaj projekat se organizuje u saradnji sa Nišvil džez festivalom, tako da za cilj ima i predstavljanje Niškog regiona kao potencijalne turističke (festivalske) destinacije mladima iz inostranstva. Tokom Nišvil džez festivala, strani studenti će posećivati koncerte festivala i učestvovati na muzičkim radionicama koje drže priznati svetski džez muzičari.

Studenti iz inostranstva posetiće spomenike i znamenita mesta  Niša, dok organizatori pripremaju veoma raznovrstan i ispunjen sedmodnevni program.

ISTEK LK Niš svojim gostima obezbeđuje sve troškove smeštaja i ishrane tokom trajanja razmene, kako bi i niški studenti imali pravo da putuju i besplatno učestvuju na sličnim događajima širom Evrope.

ISTEK LK Niš je neprofitna organizacija studenata elektronike Niša koja postoji kao deo mreže od preko 50 gradova Evrope.

(Kraj)
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na juGmedia...






Povezane vesti

Razmena studenata “Jazz do it!”

Izvor: JužneVesti.com, 08.Avg.2013, 16:18

Studenti iz inostranstva boraviće u Nišu od 12. do 19. avgusta i za to vreme razmeniti iskustva sa studentima niškog Elektronskog fakulteta, ali i posetiti festival “Nišvil”.

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.