Raste broj migranata na grčkim ostrvima

Izvor: B92, 17.Jul.2019, 15:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Raste broj migranata na grčkim ostrvima

Atina -- Vlasti u Grčkoj su zabrinute zbog povećanog broja migranata u prihvatnim centrima na grčkim ostrvima, usled naglog i povećanog dolaska iz Turske.

Samo u prvoj nedelji jula na grčka ostrva u istočnom Egeju, koja prihvataju 17.924 azilanta, došlo je oko 1.000 novih migranata, prenosi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << grčki list Katimerini.

Grčki ministar za migracijsku politiku Jorgos Kumucakos izjavio je da je rešenje u pružanju poštovanja ljudskih prava i demokratskih principa, a istovremeno da se osigura bezbednost.

Predstavnici agencije za izbeglice Ujedinjenih Nacija i Međunarodne organizacije za migracije obavestili su Kumucakosa o stanju na grčkim ostrvima gde su smešteni migranti, uoči današnjeg samita EU o migracijama u Helsinkiju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.