Prvi strelac grčke lige potpisao za Galatasaraj – 23 dana posle potpisa za drugi klub

Izvor: B92, 23.Jul.2023, 22:23

Prvi strelac grčke lige potpisao za Galatasaraj – 23 dana posle potpisa za drugi klub

Kongoanac Sedrik Bakambu (32) potpisao je za Galatasaraj koji je uspeo da završi transfer u roku i da prijavi igrača za meč kvalifikacija za Ligu šampiona.

Upravo je mogućnost igranja u elitnom evropskom tamičenju i privukla bivšeg napadača Viljareala da raskine ugovor sa Al Nasrom (ne Ronaldov Al-Nasr, već istoimeni tim iz Dubaija), posle samo 23 dana i da potpiše za turskog giganta.

Delovalo je da je Bakambu usmerio svoju karijeru u predpenzionerske >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vode međutim čim je stigla ponuda iz Turske, predomislio se - prihvatio je da se vrati u Evropu.

Od Galatasaraja je dobio 1.3 miliona evra po sezoni i ugovor na tri godine.

Bakambu je krajem juna napustio Olimpijakos, od tada je bio slobodan igrač, sve do potpisa za već pomenuti Al-Nasr, za koji nije stigao ni da debituje, a već je uspeo da ode odatle.

Inače, u Olimpijakosu je sa 18 golova bio prvi strelac grčkog prvenstva.

Pretpostavlja se da je u ugovoru sa klubom iz Dubaija imao opciju raskida istog u slučaju ponude iz Evrope.

Galatasaraj je uspeo da odradi transfer na vreme, i da prijavi Bakambua za mečeve kvalifikacija za Ligu šampiona sa Žalgirisom (25.07 - 02.08).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Grčka,   Liga Šampiona

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.