Protest na Halkidikiju

Izvor: B92, 06.Avg.2023, 18:05

Protest na Halkidikiju

Na Halkidikiju u Grčkoj danas su održana dva protesta na kojima su učesnici izrazili nezadovoljstvo zbog toga što barovi zauzimaju previše prostora na plažama.

Protesti su održani na plažama u Nikiti i Potidaji, a demonstranti su uzvikivali parole i izražavali protivljenje što barovi zauzimaju prostor na plažama, objavio je "Katimerini".

Kako prenosi portal Voria.gr, nakon poziva onlajn grupe "Građanski pokret za slobodne i pristupačne plaže na Halkidikiju", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << građani su protestovali na plaži u Nikiti prolazeći kroz jedan od barova.

"Nema više samovolje, slušajte sad šta kaže Sitonija, svaka plaža će biti slobodna", jedan je od slogana koji su uzvikivali učesnici protesta.

Na Rodosu je u junu počeo tzv "pokret peškira" stvaranjem mreže "Umbrella" koju su formirali građani koji su hteli da ukažu na mnoštvo nelegalnih aktivnosti na plažama na tom grčkom ostrvu.

Pokret se zatim proširio na Paros, a onda i na druga ostrva i plaže u turističkim sredinama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.