Protest Zlatne zore u Atini

Izvor: B92, 30.Nov.2013, 22:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest Zlatne zore u Atini

Atina -- U znak protesta zbog hapšenja lidera Zlatne zore, oko hiljadu pristalica te partije protestovale ispred parlamenta u Atini.

Demonstranti su odeveni u crno, noseći baklje i grčke zastave, uzvikivali "Dalje ruke od Zlatne zore, ne zatvarajte nacionaliste".

Oko 1.000 pristalica grčke stranke Zlatna zora, okupilo se ispred zgrade parlamenta >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Atini, u znak protesta zbog hapšenja lidera te partije Nikolaosa Mihaloliakosa, optuženog za osnivanje kriminalne organizacije.

Odeveni u crno, noseći baklje i grčke zastave, pristalice ove krajnje desničarske stranke uzvikivali su slogane kao što je: "Dalje ruke od Zlatne zore, ne zatvarajte nacionaliste!", uz zvuke grčkih narodnih pesama i marša.

Protest je nadgledala policija, kako bi sprečila sukobe s pristalicama protivničke levičarskih grupa, koji su se okupili u blizini, preneo je Rojters.

Policija je "radi javne bezbednosti" ranije zabranila najavljeni marš simpatizera Zlatne zore, kao i marš antifašista.

Tenzija između ovih rivalskih grupa je povećana otkad su u septembru pristalice Zlatne zore ubile jednog repera antifašistu, a ovog meseca, u ime odmazde, antifašisti likvidirali dva simpatizera Zlatne zore.

Ovo je najveći javni skup Zlatne zore od kada je vlada počela da se obračunava s njom, posle ubistva repera.

Slab odziv na protestu, pokazuje da se Zlatna zora još oporavlja od akcija koje je protiv nje preduzela vlada, ocenila je britanska agencija.

Prema istraživanju objavljenom danas u listu Kosmo, podrška toj stranci sada iznosi 8,8 odsto, neznatno manje u odnosu na devet odsto u oktobru.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Oko 1.000 pristalica Zlatne zore protestovalo u Atini

Izvor: Blic, 30.Nov.2013

Oko 1.000 pristalica grčke stranke Zlatna zora, okupilo se danas izpred zgrade parlamenta u Atini, u znak protesta zbog hapšenja lidera te partije Nikolaosa Mihaloliakosa, optuženog za osnivanje kriminalne organizacije...Odeveni u crno, noseći baklje i grčke zastave, pristalice ove krajnje desničarske...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.