Propali pregovori Granda i Foksa

Izvor: B92, 05.Avg.2010, 01:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Propali pregovori Granda i Foksa

Direktor „Granda" Saša Popović i bogati Grk Minos Kirjaku, koji je „Foks" kupio od Ruperta Mardoka krajem prošle godine, sreli su se pre nekoliko dana na grčkom ostrvu Mikonos kako bi se dogovorili o saradnji i prelasku emisija „Grand produkcije" na njegovu stanicu. Iako je u utorak izgledalo da je sve dogovoreno, juče su pregovori propali, a nije bilo moguće saznati šta je razlog - velika suma koju su čelnici „Granda" tražili (ponuđeno im je 15 miliona >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << evra za tri sezone) ili nedovoljan broj ponuđenih termina. Večeras, Željko Mitrović i Popović su se ponovo sreli i dogovorili nastavak saradnje – „Grand" ostaje na „Pinku".

Kao bomba je juče odjeknula vest da TV „Pink" raskida saradnju sa „Grandom" jer je „Grand", kako je navedeno u saopštenju koje je potpisao Željko Mitrović, „izašao iz okvira korektnosti poslovanja dugogodišnjih partnera i dotakao politiku ucenjivanja i nerealnih postavki".

U saopštenju je navedeno i da „nijedan format ove produkcije neće naći svoje mesto u programskoj šemi TV 'Pink’ i da je saradnja prekinuta". Mitrović je prekid saradnje sa Sašom Popovićem i Lepom Brenom obrazložio rečima da „ne želi da podlegne pritiscima i da nastavi poslovanje na način koji nije primeren".

Kako „Blic" saznaje, raskol na relaciji Mitrović - Popović traje već nekoliko nedelja, a pre desetak dana bilo je jasno da od produžetka saradnje nema ništa. Popović se tada okrenuo alternativi - pregovorima sa bogatim vlasnikom „Foksa" koji su, međutim, propali.

I "Nacionalni dnevnik" televizije "Pink" povtrdio je večeras "pomirenje" s Grandom. U saopštenju se kaže da je „posle analize dosadašanje saradnje i burne reakcije javnosti usledio novi sastanak na kome je odlučeno da se nastavi saradnja pod uslovima koje je Pink nudio na početku pregovora. Grand je uslove prihvatio kao dugoročniju i bolju opciju, a ne kratkoročnu koju je nudio Foks, a uz spremnost da na zahtev Pinka podigne kvalitet i kulturni nivo svih svojih emisija.

Grand je prepoznao Pink kao izuzetno stabilnog parnera koji svoje poslovanje bazira na dugoročnim sagledavanjima i višegodišnjim planovima, kao uporište za visoke rezultate na svim nivoima biznisa u okviru snage sistema u odnosu na kratkoročnije ponude konkurenata koje proizilaze iz želje i planova za bržim pozicioniranjem koje svakako nosi rizik. Sve ovo rezulturalo je obnovom saradnje, tačnije pomirenjem i pronalaženjem zajedničkog jezika Pinka i Granda"

Direktor za komunikacije TV „Foks" Aleksandar Radoš izjavio je da u jesenjoj šemi „Foksa" neće biti mesta za emisije „Granda".

- Programska šema Televizije „Foks" za narednu sezonu je odavno napravljena i u njoj nije bilo mesta za programe „Grand produkcije". Televizija „Foks" nikada zvanično nije dala nikakvu ponudu „Grand produkciji" - kazao je Radoš.

Izvori: Vladimir Đurić-Đura, Blic online; Svet

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.