Izvor: Southeast European Times, 20.Nov.2008, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Proizvođači duvana blokirali glavni autoput u Grčkoj

20/11/2008

ATINA, Grčka -- Stotine proizvođača duvana blokiralo je u sredu (19. novembra) glavni put koji povezuje Atinu i Solun, izazvavši ozbiljne probleme u saobraćaju. Poljoprivrednici traže da vlada poveća niske cene otkupa i pruži subvencije od 100 odsto za duvan koji nisu u mogućnosti da prodaju. Ta akcija odigrala se u regionu Ftiotida, oko 210 km od Atine.

Ministri poljoprivrede EU u četvrtak >> Pročitaj celu vest na sajtu Southeast European Times << se sastaju da razmotre subvencije za proizvođače duvana u Uniji, u sklopu Zajedničke poljoprivredne politike. Više hiljada proizvođača duvana iz cele Evrope okupilo se ispred sedišta EU u Briselu. Oni se protive odluci komesarke EU za poljoprivredu i ruralni razvoj Merijen Fišer Boel da se smanje njihove subvencije. Miting je okupio poljoprivrednike iz Italije, Španije, Portugala, Francuske, Grčke, Poljske, Rumunije, Mađarske i Bugarske.

U međuvremenu, zaposleni u atinskom sistemu podzemne železnice pokrenuli su 24-časovni štrajk tražeći kolektivni sporazum o radu kojim se garantuju radna mesta službenicima koji rade puno radno vreme. Posmatrači očekuju da će štrajk izazvati ozbiljne probleme u prevozu. (RIA Novosti - 20/11/08; ANA-MPA, Vima, Skaj - 19/11/08)
Pogledaj vesti o: Autoput

Nastavak na Southeast European Times...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Southeast European Times. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Southeast European Times. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.