Procurili spisi: Makedonija još 2008. pristala na novo ime

Izvor: B92, 03.Sep.2018, 18:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Procurili spisi: Makedonija još 2008. pristala na novo ime

Dosad tajni, dokument s "Vikiliksa" iz 2008. godine otkriva da je Makedonija pristala da promeni ime države u Republika Severna Makedonija, pišu grčki mediji. Dokument pod nazivom "Ono što je potrebno da Makedonci reše spor oko imena" datiran je na 29. jul 2008. godine i sačuvao ga je tadašnji američki ambasador u Skoplju, Žilijen Milovanović.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PROCURELI SPISI Makedonija još pre 10 godina pristala na NOVO IME

Izvor: Blic, 03.Sep.2018

Dosad tajni, dokument s "Vikiliksa" iz 2008. godine otkriva da je Makedonija pristala da promeni ime države u Republika Severna Makedonija, pišu grčki mediji.

Nastavak na Blic...

Katimerini: Makedonija još 2008. pristala da promeni ime

Izvor: RTS, 03.Sep.2018

Skoplje je još 2008. pristalo da država promeni ime u Republika Severna Makedonija, pod uslovom da to uključuje priznavanje "makedonskog" jezika i nacionalnosti, navodi se u dokumentu američke ambasade u Skoplju koji je objavio "Vikiliks", a prenosi portal "Katimerini". Šef grčke diplomatije...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.