Pretresi u Grčkoj nakon hapšenja zbog planiranja napada na jevrejski centar

Izvor: B92, 29.Mar.2023, 17:30

Pretresi u Grčkoj nakon hapšenja zbog planiranja napada na jevrejski centar

Grčka policija nastavlja da sprovodi pretrese u Atini i u drugim delovima zemlje, nakon hapšenja dvojice muškaraca zbog planiranja napada na jevrejski centar.

Dvojica muškaraca za koje je utvrđeno da su poreklom iz Pakistana, optuženi su u utorak za terorističke aktivnosti, dok se za trećeg osumnjičenog veruje da se krije u Iranu, prenosi AP.

Rabin Mendel Hendel, koji vodi jevrejski centar u Habadu, izjavio je da je iz informativnih emisija saznao za planirani >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << napad. "Hvala Bogu da smo bezbedni.

Zahvalni smo što je ovaj teroristički čin sprečen. Želeli bismo da se javno zahvalimo grčkim vlastima", navodi se u pismenoj poruci rabina Hendela upućenoj dopisništvu AP.

Grčka antiteroristička agencija pokrenula je na osnovu obaveštajnih informacija operaciju koja je dovela do hapšenja osumnjičenih terorista, navodi se u saopštenju grčke policije. Policijski službenik koji je odbio da bude imenovan potvrdio je ranije Rojtersu da su dvojica uhapšenih muškaraca, starosti 27 i 29 godina, pakistanski državljani.

Pozivajući se na policijske izvore, Atinska novinska agencija objavila je da su uhapšeni primali naređenja od pakistanskih državljana koji borave u Iranu. Izraelski premijer Benjamin Netanjahu izjavio je kasno sinoć da je izraelska obaveštajna služba Mosad pomogla Grčkoj da spreči teroristički napad.

U saopštenju iz Netanijahuovog kabineta se navodi se da su napadači povezani sa Iranom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.