Preminuo je bivši rukometaš Saša Živulović!

Izvor: Svet plus, 10.Feb.2023, 05:32

Preminuo je bivši rukometaš Saša Živulović!

Bivši rukometaš Saša Živulović preminuo je u 51. godini života i to samo 20 sati posle osvajanja poslednjeg trofeja.

Ove tužne vesti nam dolaze iz Grčke, gde je prestalo da kuca srce legendarnog Saše Živulovića, jednog od najvećih ljudi u istoriji grčkog rukometa. Saša je rođen u Zaječaru 1972. godine, a u istoimenom klubu je debitovao kao levi bek, da bi posle u Jugoslaviji nastupao još za Jagodinu i Metaloplastiku.

Put ga je odveo u >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << Grčku gde je nastupao za Panelinios i Dukas i postao je standardni reprezentativac ove države. Nastupao je za Grke na Olimpijskim igrama u Atini 2004. godine kao i na Svetskom prvenstvu 2005. u Tunsu, a po završetku aktivne igračke karijere 2010. godine postao je trener.

Proteklog vikenda je sa ženskom ekipom Nea Jonije uspeo da osvoji kup Grčke, a samo 20 sati nakon toga je preminuo. Kako se navodi u saopštenju rukometnog saveza Grčke "srce ga je izdalo 20 sati nakon osvajanja trofeja".

- Grčki rukometni savez se šokiran i u velikom bolu oprašta od olimpijskog šampiona Saše Živulovića, koji je u ranim jutarnjim časovima preminuo u 51. godini. Velika ličnost i veliki čovek, sportista za primer, harizmatičan trener, veliki profesionalac i porodičan čovek Saša Živulović je voleo i bio voljen od Grka i Grčke, iako nije ovde rođen. Dobio je grčko državljanstvo 2004. godine i igrao na Olimpijskim igrama i na Svetskom prvenstvu za reprezentaciju koja je oba puta završila kao šesta - navodi se u saopštenju rukometnog saveza Grčke.

 
Pogledaj vesti o: Grčka,   Zaječar,   Jagodina

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.