Pregovori Grčke sa EU i MMF okončani pozitivno

Izvor: Blic, 03.Jun.2011, 18:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pregovori Grčke sa EU i MMF okončani "pozitivno"

Grčko Ministarstvo finansija je danas saopštilo da su pregovori sa Evropskom unijom, Evropskom centralnom bankom (ECB) i Medjunarodnim monetarnim fondom (MMF) o finansijskoj situaciji u toj prezaduženoj zemlji okončani "pozitivno".

U saopštenju se navodi da su inspektori EU, ECB i MMF-a ocenili dosadašnji napredak Grčke i srednjeročni budžetski plan te zemlje, o čijim će se detaljima razgovarati >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << tokom narednih dana i koji tek treba da odobri kabinet ministara, preneo je Rojters.

Ministarstvo je dodalo da je na pregovorima, koji su trajali oko tri nedelje, bilo reči o reformama koje Grčka preduzima u skladu sa obavezama iz paketa pomoći od 110 milijardi evra, odobrenog u maju prošle godine, kao i o programu dodatnih mera.

Jedan izvor upućen u pregovore je otkrio da su zvaničnici evrozone juče u principu pristali na drugi paket pomoći Grčkoj, koji će zameniti prvi od 110 milijardi evra.

Novi plan će se primenjivati do sredine 2014. godine, što će zvaničnoj Atini omogućiti godinu dana finansijske pomoći duže nego što je bilo predvidjeno u prvom paketu, a predvidja i ograničeno učešće vlasnika grčkih obveznica iz redova privatnog sektora, čega nije bilo u prvom paketu, naveo je anonimni izvor.

Povezane vesti: Norveška suspendovala pomoć Grčkoj Uspaničeni Grci prebacuju novac u banke u inostranstvu Dežer: Srbija u poslednjem trenutku izbegla bankrot Štros Kan: Nema reprogramiranja duga Grčkoj Grčki premijer predstavlja nove mere štednje
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.