Predugo čekamo na trijumf protiv Crne Gore

Izvor: MozzartSport.com, 13.Avg.2017, 12:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predugo čekamo na trijumf protiv Crne Gore

Prošlo je više od pola decenije, gledajući zvanične utakmice...

Košarkaška reprezentacija Srbije je na prvom predstavljanju beogradskoj publici u ovoj godini demonstrirala silu i Grčkoj nanela težak i bolan poraz. Mada je iskrene poklonike igre pod obručima igra pulena Aleksandra Đorđevića oduševila, među Orlovima se pojavila legitimna doza opreza. Jer, kako to narod ume da kaže često - izgled ume da vara. Ali, činjenica ostaje da je Srbija bila moćna. 
>> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << />
SVE KVOTE ZA MEČ SRBIJA - CRNA GORA

Trijumf je čist kao suza i tu nema dileme. Ali i sami reprezentativci su posle utakmice ukazali na to da je rana faza priprema, da su igrači oba tima dosta umorni i da su noge, žargonski rečeno - teške. Zbog toga su i pozvali na maksimalnu fokusiranost u susretu sa Crnom Gorom (RTS, TV Arenasport, 21.00), gde se realno i očekuje daleko veća borba pod obručima i neizvesniji okršaj.

„Igrali smo baš dobro, ali ovo nije prava slika. Grci su bili evidentno umorni od utakmice protiv Crne Gore, pritom Janis Adetokunbo nije igrao. Bez obzira, moram da kažem da smo se mi prikazali u lepom svetlu i da smo bili jako dobri na terenu. Treba da gledamo nas, da gradimo našu igru. Čekamo i povređene saigrače, koji nam jako mnogo znače. Verujem da će sve biti u redu“, jasan je Boban Marjanović.

Bogdan Bogdanović i Marjanović su na terenu izgledali jako dobro, a čak se proneo i zaključak da bi zajedno mogli da čine vrlo opasan tandem na Evrobasketu?

„Da, baš smo u svlačionici pričali kako smo dobro sarađivali na terenu. Kako sve više i više ’čitamo’ jedan drugog. Fascinantno je imati njega u timu, uz sve ostale igrače koji su tu. S njim je saradnja bila odlična protiv Grčke, nadam se da ćemo i budućnosti biti još bolji. Jer, tako ćemo pomoći jedan drugom“.

Na Marjanovićeve izjave nadovezao se Milan Mačvan, koji je i ovog puta bio kapiten Srbije, u odsustvu Miloša Teodosića. On je pozvao saigrače da i protiv Crne Gore pokažu novu dozu ozbiljnosti u igri, kako bi pojurili novi trijumf.

„Imali smo dobru drugu utakmicu, možemo da budemo zadovoljni. Grčka je ozbiljan protivnik, što utakmica protiv nas nije pokazala. Ovo im je prvi put u ovim pripremama da su odigrali dve utakmice u dva dana, siguran sam da će biti među kandidatima za medalju. Nas čekaju dalje obaveze, veliki posao, da protiv Crne Gore pokažemo kvalitet više i potvrdimo dobru igru iz meča protiv Grčke“.

Vladimir Štimac veruje da će protiv Crne Gore biti još jača utakmica, ali se nada i još boljoj reakciji Srbije.

„Videlo se da su bili umorni, ali ne želim da oduzimam ono što smo mi radili i gradili. Dali smo sve od sebe i trudili da pobedimo, da odigramo što bolje, kvalitetnije i da na terenu odradimo sve one zadatke koji su nam zadati pre početka utakmice, ali i tokom prethodnih 17 dana na Kopaoniku“.

Interesovalo nas je, da li izostanak Miroslava Raduljice, Nemanje Nedovića i Marka Simonovića daje dodatnu motivaciju ostatku ekipe da zadrži visok ritam pred nastavak priprema za Evrobasket?

„Ti momci su s nama sve vreme. Bodre nas, ali i oni rade na tome da se vrate, da budu što spremniji. Nadam se da će biti bolje uskoro. Važno je što smo svi zajedno tu, što zajedno radimo na tome da im bude bolje, da se oporave. Reprezentacija je to, svi smo tu jedni za druge“.

Srbija na pobedu protiv Crne Gore čeka gotovo pet godina. Tačno 18. avgusta, pre ravno pola decenije, dogodio se meč kvalifikacija za Evrobasket 2013. kada je tada talentovani Nikola Ivanović pogodio trojku sa više od pola terena i doneo važan trijumf pred više od 18.000 gledalaca u Kombank Areni. Orlovi su kasnije poraženi i u susretu odigranom u Podgorici, da bi kasnije i na Evrobasketu u Sloveniji pretrpeli neuspeh u grupnoj fazi.

Hrabri sokolovi su i u petak uveče, u meču protiv Grčke, pokazali visok nivo organizacije, gde su Nikola Vučević i pomenuti Ivanović držali sve konce na terenu. Ali, pretrpeli su nesrećan poraz u poslednjim trenucima.

A Srbija na pobedu protiv prvih komšija čeka predugo...

PIŠE: Nikola Stojković (nikolaS_sN)

(FOTO: MN Press)
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.