Predlog Atine: Grčki proizvodi iz Makedonia, a makedonski iz Macedonia

Izvor: B92, 25.Okt.2019, 18:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predlog Atine: Grčki proizvodi iz "Makedonia", a makedonski iz "Macedonia"

Skoplje -- Grčki premijer Micotakis predlaže da proizvodi koji dolaze iz severne Grčke budu brendirani imenom "Makedonia", a roba iz Severne Makedonije sa "Macedonia".

Grčki mediji pišu da grčki premijer Micotakis predlaže da se razlika trgovinskih maraka između Skoplje i Atine napravi na ovaj način.

Ovu ideju Micotakis je saopštio predstavnicima grčke Asocijacije izvoznika na sastanku u Solunu

Kako se navodi, grčki premijer je došao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << do takve ideje nakon što je na pretraživaču Gugl zaključio da je najveći deo rezultata pod imenom “Macedonia” povezan sa državom Severnom Makedonijom.

"Kako se nisam setio ove ideje. Zameni se samo slovo 'C' sa slovom 'K' i problem je rešen. A koliko puta je Micotakis dolazio kod mene da razgovaramo o imenu, ali nikada mi nije dao ovaj predlog. Sve pametne predloge je čuvao za sebe", napisao je na fejbsuku bivši grčki premijer Aleksis Cipras nakon što su grčki mediji preneli ovu informaciju.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na B92...






Povezane vesti

OBRATITE PAŽNJU DA LI NA PROIZVODU PIŠE MACEDONIA ILI MAKEDONIA, BITNA JE RAZLIKA: Micotakis guglao pa mu na pamet pala ova ideja!

Izvor: Kurir, 25.Okt.2019

Grčki premijer Kirijakos Micotakis predlaže da trgovinski proizvodi koji dolaze iz severne Grčke budu brendirani imenom "Makedonia", dok roba iz Severne Makedonije da bude brendirana sa "Macedonia", prenosi portal Plus info.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.