Izvor: Radio 021, 12.Jun.2020, 19:50

Požar na Svetoj Gori u blizini manastira Hilandar

Na severnom delu poluostrva Atos u Grčkoj u blizini manastira Hilandar oko 16 sati izbio je veliki požar.

Vatra je prvo izbila u šumi preko puta naselja Nea Roda i za sada ne preti manastirskom kompleksu.

Na mesto požara ubrzo je pristiglo, prema pisanju grčkih medija, 59 vatrogasaca sa 20 vatrogasnih vozila. Požar iz vazduha gase i dva kanadera, a angažovan je i heilkopter grčke policije, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << objavio je sajt Pela njuz.

Vatra je zahvatila nekoliko hektara teško pristupačnog planinskog dela Svete Gore.

Autor: N1

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Gori zemlja koja pripada manastiru Hilandar

Izvor: Nezavisne Novine, 12.Jun.2020

Požar koji je izbio na Svetoj Gori u Grčkoj, gori na zemlji koja pripada manastiru Hilandar, ali je vatra udaljena 15 kilometara od samog manastira i ne ugrožava ga. U tom dijelu nema četinarske šume kroz koju bi mu se ova stihija približila. Pretpostavka je da uzrok požara prirodni faktor.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.