Potera za KUMOM: Par iz Srbije zakazao svadbu i krštenje u Grčkoj, a onda im se desio PEH (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Sep.2018, 14:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potera za KUMOM: Par iz Srbije zakazao svadbu i krštenje u Grčkoj, a onda im se desio PEH (FOTO)

Mlada ne odustaje

Objava koja je pre par sati osvanula na Fejsbuku izdvojila se svojom originalnošću. Jedna buduća mlada iz Srbije "raspisala" je potragu za venčanim kumovima.

U poznatoj fejsbuk grupi "Live from Greece" koja okuplja na hiljade državljana naše zemlje osvanuo je post sledeće sadržine:

Pročitajte i:

- Drugari, imam jedno ozbiljno i važno pitanje... Naime, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << dragi i ja planiramo da se u nedelju, 9. septembra venčamo i krstimo dete u Crkvi Sv. Paraskeve u Volosu. Nažalost, našim kumovima je nešto iskrslo i nisu u mogućnosti da dođu. Dakle, ostali smo bez kumova i u ozbiljnom smo problemu. S obzirom na to da je vrlo malo vremena ostalo, ne preostaje nam mnogo opcija... Da li je neko od vas za vikend u Volosu ili blizini, i da li je voljan da nam učini tu veliku uslugu i ulepša nam dan tako što će nam kumovati? - glasila je objava izvesne Milice Ristić.

Ova objava je prikupila sve simpatije, među kojima i mnogoberojne duhovite.

- Okumite se sa Grcima, eto, lepo i korisno. Možete posle da letujete kod kumova - stoji u jednom.

- Može, ako ne mora da se kupi poklon - navedeno je u drugom.

U pomoć su pritrčali i oni ozbiljniji kandidati, pa je tako jedan od korisnika Fejsbuka poručio da bi rado našao nekog od grčkih prijatelja u Volosu da im kumuje, budući da on, nažalost nije tamo.

Interesatno je da se u akciju uključio i sveštenik koji bi trebalo da venča ovaj par. Naime, na pitanje jedne od komentatorki da li ih u bračnu zajednicu uvodi otac Aleksandar, Milica je odgovorila potvrdno, dodavši da je i on u potrazi.

Ako ništa od uloženog truda ne urodi plodom, mladom paru možda bi najbolje koristio savet koji je sa njima podelio član grupe, a koji je podsetio da je stari pravoslavni običaj da okumite prvu osobu na koju naiđete tog dana, ispred crkve gde se venčavate ili krstite.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.