Posna verzija čuvene grčke salate

Izvor: Telegraf.rs, 06.Dec.2016, 16:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Posna verzija čuvene grčke salate

Za 4 osobe:

- 400 gr domaćeg tofu sira (može i kupovni)

- 1 veći krastavac

- 2 veća paradajza

- 1 veća crvena paprika

- 1 srednji crveni luk

- 150 gr crnih maslina bez koske

- maslinovo ulje

- so

- origano

Priprema:

Tofu sir isecite na kockice i ubacite u kipuću slanu vodu. Kad ispliva na površinu kuvajte ga još 3 minuta. Izvadite i ocedite.

Luk isecite na listiće, >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << papriku na rezance, paradajz na kolutove koje treba prepoloviti, a tako isecite i krastavac.

Ređajte red po red povrća, zalivajte maslinovim uljem– pa posipajte maslinama. Odgore stavite tofu sir, pospite ga origanom i maslinovim uljem pa poslužite.

Foto-ilustracija: pixabay.com

(Telegraf.rs)


Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.