Pokuševski dvocifren u pobedi Olimpijakosa

Izvor: B92, 06.Okt.2019, 12:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pokuševski dvocifren u pobedi Olimpijakosa

Mladi srpski košarkaš Aleksej Pokuševski koristi trenutnu situaciju Olimpijakosa u Grčkoj.

Velikan iz Pireja je izbačen iz prve lige jer je prošle sezone odbio da igra prvu rundu plej-ofa protiv Panatinaikosa jer su delegirane grčke sudije.

Zbog toga Olimpijakos igra u drugoj ligi, ali sa rezervnom ekipom u kojoj se nalazi i Pokuševski.

Talentovani Srbin je na premijeri sezone >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << postigao 12 poena uz 3 skoka u pobedi Olimpijakosa B nad Tritonom 74:56.

Najefikasniji bio je Petropulos sa 17 poena, dok je Colos dodao 15.

Pokuševski ima 17 godina, a u martu je debitovao u Evroligi u meču sa Bajernom i postao najmlađi igrač u istoriji Olimpijakosa koji je zaigrao u elitnom takmičenju.

Pokuševski je u redove Olimpijakosa stigao još kao 13-godišnjak, a za seniorski tim je debitovao sa 15 i po godina, doduše tokom letnjih priprema.

Njegova porodica je izbegla sa Kosova tokom rata 1999. godine. Iz Prištine su pobegli u Podgoricu, odakle su se preselili u Beograd gde je Aleksej rođen, da bi se trajno nastanili u Novom Sadu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.