Pogođeni su

Izvor: B92, 12.Feb.2024, 09:30

Pogođeni su

Britanska kompanija za bezbednost u pomorskom saobraćaju Ambrej saopštila je danas da je grčki teretni brod, gađan sa dva projektila.

Brod plovi pod zastavom Maršalskih Ostrva, i gađan je u razmaku od dva minuta, dok je prolazio kroz moreuz Bab-el-Mandeb.

Teretni brod je, navodno, pogođen i pretrpeo je određenu materijalnu štetu na desnoj strani, dodaje Ambrej.

Britanska kompanija navodi da je posada teretnjaka primetila projektil u blizini broda, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na 75 kilometara južno od jemenske luke na Crvenom moru, Moke.

Jemenski pobunjenici Huti napadaju trgovačke brodove u Crvenom moru od 19. novembra kao, kako tvrde, odgovor na izraelske vojne operacije u Pojasu Gaze, zbog čega su SAD i Velika Britanija u poslednjih mesec dana počele uzvratne udare na vojne mete Huta u Jemenu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Britanska kompanija: Grčki brod gađan sa dva projektila kod Jemena

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Feb.2024

Britanska kompanija za bezbednost u pomorskom saobraćaju Ambrej saopštila je danas da je grčki teretni brod, koji plovi pod zastavom Maršalskih Ostrva, gađan sa dva projektila u razmaku od dva minuta, dok je prolazio kroz moreuz Bab-el-Mandeb.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.