Izvor: RTS, 07.Avg.2021, 15:58

Podrška patrijarha Porfirija grčkoj crkvi i narodu – nalog za skupljanje priloga za stradale

Poglavar Srpske pravoslavne crkve izdao je nalog svim hramovima u Beogradu i Arhiepiskopiji beogradsko-karlovačkoj da se na svim bogosluženjima skupljaju prilozi za postradale u Grčkoj.
Patrijarh Porfirije uputio je danas arhiepiskopu atinskom i sve Grčke Jeronimu pismo u kojem je izrazio podršku Crkvi i narodu povodom katastrofalnih požara u toj zemlji, saopštila je SPC.

Zamolio je arhiepiskopa Jeronima da sveštenstvu i >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << bratskom grčkom narodu, pogotovo u oblastima koje se najviše pogođene vatrenom stihijom, prenese molitve celog srpskog pravoslavnog roda koji nije i nikada neće zaboraviti da je u skoroj prošlosti gotovo jedinog prijatelja u velikim, ratnim nedaćama koje je preživeo imao u bratskom grčkom narodu i sestrinskoj Grčkoj crkvi.
"Obilna pomoć koju ste vi, naša grčka braća i sestre, slali u srpske zemlje predstavljala je za nas ne samo hranu, odeću, obuću i druge potrepštine, nego i znak da u našoj blizini imamo najbliže prijatelje koji ne žele da učestvuju u nepravdi kojoj smo bili izloženi", poručio je patrijarh.
Patrijarh je uputio izraze najdubljeg saučešća porodicama nastradalih, ali i duboke vere da će Gospod one čiji su se "zemaljski životi ugasili u plamenu naseliti u naseljima pravednika".
Patrijarh Porfirije je danas izdao nalog svim hramovima u Beogradu i Arhiepiskopiji beogradsko-karlovačkoj da se na svim bogosluženjima, do daljeg, skupljaju prilozi za postradale u Grčkoj.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Patrijarh Porfirije poziva na pomoć za Grčku, u hramovima se prikupljaju prilozi

Izvor: Nezavisne Novine, 07.Avg.2021

BEOGRAD, 7. avgusta (Tanjug) - Srpski oatrijarh Porfirije izdao je danas nalog svim hramovima u Beogradu i Arhiepiskopijw beogradsko-karlovačke da se na svim bogosluženjima skupljaju prilozi za građane Grčke, koja je pogođena katastrofalnim požarima.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.