Sahranjen deda Đorđe: Na večni počinak ispraćen uz himnu Bože pravde

Izvor: B92, 06.Jul.2023, 11:11

Sahranjen deda Đorđe: Na večni počinak ispraćen uz himnu "Bože pravde"

Čuvara Zejtinlika na večni počnak ispratili rodbina, poštovaoci, delegacije Srbije i Grčke.

Počivaće u kripti pored oca Đure i dede Save, na srpskom vojnom groblju, koje su i oni za života čuvali. Jedan važan detalj obeležiće sahranu, deda Đorđa će pokrivati zemlja iz Srbije, Crne Gore i Republike Srpske.

Sahrani je prisustvovala zvanična delegacija Srbije, u kojoj je bio ministar za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja Nikola Selaković, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << predsednik Republike Srpske Milorad Dodik i državni sekretar u Ministarstvu odbrane Mile Jelić. Pored njih, na pogrebu su bili i predstavnici naše Ambasade u Atini i Konzulata u Solunu, kao i predstavnici Grčke i grada Soluna.

Ministar Selaković poneo je tri tegle sa srpskom zemljom - iz Srbije, Republike Srpske i Crne Gore, koju je simbolično prosuo u deda Đorđev grob. Zemlju iz RS je poslao Banjalučanin, Siniša Vidović, zamenik predsednika stranke Ujedinjena Srpska i savetnik predsednika Narodne skupštine RS, a iz Crne Gore direktor Direktorata za plaćanja u Ministarstvu poljoprivrede i šumarstva CG Vladislav Bojović.

Na poslednjem ispraćaju čuvara Zejtinlika bili su predstavnici i naše i grčke Počasne garde, a po dogovoru, garda zemlje u kojoj je deda Đorđe rođen, 1. maja 1928. godine, ispalila je plotune.

Uz himnu "Bože pravde" deda Đorđe ispraćen je na večni počinak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.