Plan za Grčku mora biti primenjen

Izvor: NaDlanu.com, 01.Nov.2011, 19:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Plan za Grčku mora biti primenjen

PARIZ, 1. novembar 2011. (Beta-AFP) - Francuski predsednik Nikola Sarkozi i nemačka kancelarka Angela Merkel izjavili su u utorak da su "odlučni" u primeni plana za spasavanje Grčke, koji je doveden u pitanje najavom grčkom premijera Jorgosa Papandreua da će ga izneti na referendum.

PARIZ, 1. novembar 2011. (Beta-AFP) - Francuski predsednik Nikola Sarkozi i nemačka kancelarka Angela Merkel izjavili su u utorak da su "odlučni" u primeni plana za spasavanje Grčke, koji je doveden u pitanje najavom grčkom premijera Jorgosa Papandreua da će ga izneti na referendum.Sarkozi i Merkelova su, kako je saopšteno iz Jelisejske palate, u telefonskom razgovoru rekli da žele da "brzo" bude usvojen plan puta kako bi se osigurala primena plana.Dvoje lidera su se saglasili da u sredu u Kanu održe sastanak najpre sa Medjunarodnim monetarnim fondom i Evropskom unijom, a potom sa grčkim vlastima. Sastanci će biti održani uoči samita G20, predvidjenog za 3. i 4. novembar.Iz kabineta grčkog premijera saopšteno je da će Jorgos Papandreu učestvovati u sredu u Kanu na radnoj večeri sa Sarkozijem, Merkelovom, zvaničnicima EU i generalnom direktorkom MMF-a Kristin Lagard.

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.