Pitino se vratio u Panatinaikos

Izvor: RTS, 20.Nov.2019, 16:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pitino se vratio u Panatinaikos

Američki trener Rik Pitino vratio se na klupu Panatinaikosa samo pet meseci nakon što je istu napustio. Pitino je takođe pre nedelju dana prihvatio da sedne na klupu Grčke reprezentacije
Proslavljeni američki stručnjak na klupi Panatinaikosa naslediće Argirisa Pedulakisa, koji je dobio otkaz u grčkom klubu.

Pitino je na kraju prošle sezone napustio "zelene" vrativši se u Ameriku, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da bi se samo pet meseci vratop i Grčku.
Pitino je prvo prihvatio ponudu grčke reprezentacije da sedne na njihovu klupu, da bi potom prihvatio ponudu Dimitrisa Janakopulosa da se vrati u Panatinaikos.
"Uzbuđen sam zbog povratka u Panatinaikos. Radiću sa odličnim momcima i siguran sam da ću na taj način bolje upoznati potencijalne talente za reprezentaciju", poručio je Pitino.
Američki stručnjak ima 67 godina, a tokom trenerske karijere vodio je Boston, Providens, Lujivil i Kentaki univerzitete, kao i NBA timove Njujork nikse i Boston seltikse.
Jednu sezonu vodio je reprezentaciju Portorika, da bi potom preuzeo Panatinakos, pa grčku reprezentaciju. 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Panatinaikos imenovao novog trenera!

Izvor: Sportske.net, 20.Nov.2019

Dobro poznato ime ponovo u Atini...Selektor košarkaške reprezentacije Grčke Rik Pitino je novi trener Panatinaikosa...Ovaj stručnjak je prethodnu sezonu završio u Panatinaikosu sa kojim je osvojio duplu krunu, prvenstvo i kup, ali je 21. juna napustio ovaj tim...Postao je i selektor Grčke, a nakon...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.