Pisci iz celog sveta od 8. do 12. septembra u Beogradu

Izvor: Blic, 22.Avg.2011, 16:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pisci iz celog sveta od 8. do 12. septembra u Beogradu

Beogradski međunarodni susret pisaca, 48. po redu, biće održan od 8. do 12. sepetembra u Beogradu, ali i u brojnim mestima u Srbiji, saopšteno je iz Udruženja književnika Srbije.

U saopštenju se navodi da će na Susretu pisaca učestvovati gosti iz Nemačke, Slovačke, Poljske, Italije, Rumunije, Francuske, Turske, Iraka, Kuvajta, Belorusije, SAD, Kanade, Bugarske, Grčke, Kine, Litvanije, Rusije, kao i pisci iz bivših jugoslovenskih republika.

Među >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << učesnicima će se naći književnici Fortuna Dela Porta, Monika Oznato i Marija Gracija Marmota iz Italije, Ana Blandijana i Andrej Banulesku iz Rumunije, Filip Dela Fo i Filip Žakote iz Francuske. Među učesnicima u Beogradu će biti i pisci Džengiz Bekšaš iz Turske, Andurazak Abdulvahid iz Iraka, Lejla al Osmabi iz Kuvajta, Eduard Akulin iz Belorusije, Svetlozar Igov iz Bugarske i drugi.

Na manifestaciji će učestvovati i srpski pisci iz rasejanja: iz Švedske, Rumunije, Nemačke, Danske, Francuske, Kanade, kao i pisci iz Hrvatske, Slovenije, Makedonije, Crne Gore i Republike Srpske.

U okviru Susreta pisaca, nakon otavranja manifestacije, biće organizovano Međunarodno pesničko veče, 9. septembra u Zadužbini Kolarac u Beogradu.

Organizatori su najavili da će tokom manifestacije biti organizovana i plovidba Dunavom za strane goste, kao i Veliki miting poezije na Letnjoj sceni na Zemuskom keju.

Nakon programa u Beogradu, pisci će obići gradove u Srbiji, među kojima su: Valjevo, Smederevo, Požarevac, Kostalac, Zaječar, Sombor, Mokra Gora, Brujice, Zvornik, Loznica i drugi gradovi.

U okviru Susreta pisaca biće organizovane i prateće manifestacije kao što su Šumadijske metafore, Veče srpskih pisaca i druge.

Povezane vesti: Ustanovljena književna nagrada "Danko Popović" Eks-Ju pisci sve popularniji u SAD Knjiga "Od Daviča do Čelebonovića" Teofil Pančić i Mihajlo Pantić večeras o bugarskoj književnosti Irskom piscu Džonu Banvilu nagrada Franc Kafka

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.