Petkovićeva knjiga na bugarskom

Izvor: B92, 19.Jul.2010, 17:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Petkovićeva knjiga na bugarskom

Izdavačka kuća „Ergo” iz Sofije objavila je na bugarskom jeziku knjigu Radoslava Petkovića „Čovek koji je živeo u snovima”, u prevodu Rusanke Ljapove.

U pitanju je Petkovićeva zbirka priča, u izdanju "Stubova kulture", koja govori o prvim vremenima hrišćanstva i teološkim dijalozima u savremenosti.

Ova knjiga je do sada prevedena na francuski i mađarski jezik.

Druga Petkovićeva knjiga „Sudbina i komentari" na >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bugarskom jeziku, pojaviće se do sajma 2012. godine u Sofiji. Taj roman je do sada preveden na slovenački, grčki, mađarski i francuski jezik.

Izdavačka kuća „Gaja”, koja je do sada na osnovu ekskluzivnog ugovora objavila sve Petkovićeve knjige na francuskom jeziku, do sajma u Frankfurtu objaviće i „Savršeno sećanje na smrt”. Ovaj roman je u Srbiji za samo dve godine doživeo tri izdanja.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"Čovek koji je živeo u snovima" na bugarskom

Izvor: Glas javnosti, 20.Jul.2010, 07:14

BEOGRAD - Izdavačka kuća "Ergo" iz Sofije objavila je na bugarskom jeziku knjigu Radoslava Petkovića "Čovek koji je živeo u snovima", u prevodu Rusanke Ljapove, saopštila je služba za odnose sa javnošću "Stubova kulture"...Reč je o Petkovićevoj zbirci priča, u izdanju "Stubova kulture", koja...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.