Izvor: Radio 021, 19.Apr.2021, 09:05

Pet razloga da ovog leta posetite Grčku

Došlo je vreme da odaberete gde ćete ovog leta odmoriti - a zašto to ne bi bile peščane plaže Grčke, uz bogatu, ukusnu trpezu i još bogatije istorijsko nasleđe?

Letovanje u Grčkoj pruža vam ogroman izbor lokacija sa željenim karakteristikama, a na vama je samo da odaberete koji deo ove zemlje će biti destinacija za letnji provod. Jedna od najsigurnijih destinacija za savršen odmor je Halkidiki, poluostrvo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << na tirkizno plavom Egejskom moru, a na kojem se ističe malo, ali očaravajuće polustrvo Sitonija.

1. Neistraženi biser

Sitonija ima više od 70 peščanih plaža, mahom neotkrivenih turistima i pravi biser u turističkoj ponudi polustrva. Od prostranih do malih, intimnih plaža za svega nekoliko desetina posetilaca, Sitonija nudi nešto za svakog ko se odluči da istraži njene predele. Budite sigurni da nećete uspeti da istražite svaku plažu tokom odmora - što zvuči kao dobar izazov!

2. Priroda i mir

Sitonija nudi tačno onu dozu intime i lagodnosti koja vam je potrebna na odmoru, bez gužve, žurbe i buke. Istražite neke od bogatih vinograda, netaknutih šuma i dolina, bez prekomernog, nametljivog luksuza. Posetite najveću prirodnu luku u Grčkoj - Porto Koufo, a tokom šetnje se upoznajte sa jednom od najstarijih borovih šuma. Inače, jedino naseljeno ostrvo na Halkidikiju je Ammouliani i pravo je božanstvo na Zemlji, koje vas poziva da se s njim upoznate tokom svog boravka. Budite sigurni da ćete se vratiti po još!

3. Relaksacija na maksimumu

Sitonija je dokaz da fotografije malih rajskih predela zaista ne lažu i ne preteruju. Uživajte u malim restoranima domaće hrane i osvežavajućih pića i osećajte se kao kod kuće - za to će se pobrinuti sjajna usluga vaših domaćina gde god da se pojavite. To posebno važi za ušuškana seoska predela na poluostrvu, koja su definitivno mesta koja želite da posetite u Grčkoj. Odnesite sa sobom uspomene koje ćete zaista rado deliti sa drugima i koja će svakoga iznenaditi!

4. Kampovanje? Što da ne!

Sitonija je savršena za kamp avanturu. Ljubitelji prirode ceniće neistražene predele Sitonije i lokacije savršene ne samo za očaravajuće fotografije, već i za boravak u šatorima. Na raspolaganju je više od 10 kamp lokacija u netaknutoj prirodi, tik do plaža, okruženih šumom, pa ne postoji razlog da vaše letovanje postane prava avantura u prirodi.

5. Kulturno bogatstvo

Grčki predeli obiluju kulturno-istorijskim bogatstvom. Prema predanjima, Sitonija je svoje ime dobila po nekadašnjem kralju Makedonije Sitonu, čiji žitelji su proveli većinu 20. veka u izgradnji identiteta i jačanju tradicije. Njihovi napori nisu ostali nezabeleženi, pa tako možete da posetite lokalne muzeje i upoznate se sa načinom života starosedelaca. Ističe se Partenonas, seoce koje čuva nasleđe iz dalekog 10. veka.

Odaberite neki od sjajnih apartmana, hotela, kampova ili odmarališta za svoj boravak, tik do obale, u bogatstvu prirode. Iznajmite čamac i otisnite se u još jednu avanturu vrednu pamćenja, testirajte svoja umeća roneći dubinama bistrog mora. Iskoristite mogućnost putovanja u Grčku i odlične veze sa Srbijom da ove godine pružite sebi odmor koji zaslužujete.

Ne zaboravite - u Grčku ćete moći da putujete sa uverenjem o imunizaciji, negativnom PCR ili antigenskim testom, pa ne postoji prepreka za uživanje na grčkom poluostrvu.

Više o pojedinačnim plažama, boravku i turističkoj ponudi Sitonije saznajte u specijalizovanom turističkom vodiču OVDE.

Autor: Zakupljeni prostor

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.