Pens uputio pismo Zaevu i ponovio podršku SAD

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 13.Okt.2018, 15:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pens uputio pismo Zaevu i ponovio podršku SAD

Potpredsednik Sjedinjenih Američkih Država Majk Pens konstatovao je u pismu premijeru Makedonije Zoranu Zaevu da su makedonski građani na referendumu odobrili dogovor sa Grčkom i potvrdio podršku realizaciji tog dokumenta. "Od onih koji su glasali na referendumu 90 odsto je odobrilo dogovor iz Prespe i time su potvrdili ogormnu posvećenost evropskoj budućnosti zemlje… Budite uvrereni u moju kontinuiranu podršku u ovom važnom trenutku za vašu zemlju", napisao je Pens u pismu koje...
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Pens pisao Zaevu: SAD podržavaju Makedoniju

Izvor: Blic, 13.Okt.2018

Potpresednik SAD Majk Pens uputio je pismo makedonskom premijeru Zoranu Zaevu u kome je ocenio da je na nedavno održanom referendumu potvrđena ogromna posvećenost evropskom putu Makedonije i ponovio da SAD podržavaju "ovaj važan momenat za zemlju".

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.