Pazite u kakvoj obući vozite u Grčkoj

Izvor: Mondo, 23.Jul.2018, 11:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pazite u kakvoj obući vozite u Grčkoj

Vožnja u papučama je kažnjiva, ali i opasna

Foto: Guliver/Getty Images/Joe Raedle

U Grčkoj je zabranjeno voziti u papučama.

Ovakav prekršaj će vas na teritoriji ove popularne turističke destinacije koštati 50 evra, ali će vam biti i oduzeta vozačka dozvola na mesec dana, što može predstavljati veliki problem svim turistima.

Vožnja u papučama ili popularnim japankama je zabranjena zato što može dovesti do problema prilikom >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << "gaženja" nožnih komandi.

Nove, drastičnije saobraćajne kazne u Grčkoj

Prema jednom engleskom istraživanju, vožnja u japankama može biti opasna, jer se dešava da se ova vrsta letnje obuće podvuče ispod neke od papučica što može dovesti do većeg problema u vožnji. Japanka je "odgovorna" za čak 1,4 miliona saobraćajnih udesa godišnje, a stručnjaci smatraju da je opasnije voziti u njima nego u obući sa visokom štiklom, jer je potrebno više vremena da se noga sa gasa pomeri na kočnicu, a i ostvaruje se manji pritisak.

Grčka saobraćajna policija, osim glavnih saobraćajnica, kontroliše i prilaze plažama, a rigorozno kažnjava za alkohol, nevezivanje pojasa, kao i za pušenje u vozilu u prisustvu dece, prenose grčki mediji.

Grčka meteorološka služba za naredne dane je najavila tropsku temperaturu i do 40 stepeni Celzijusovih.

Pazite na temperaturu u kolima leti

Ministar turizma Elena Kuntura izjavila je da je u Grčkoj za prvih pet meseci ove godine boravilo više od 4,5 miliona turista, što je za 20,4 odsto više u odnosu na isti period prošle godine.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Pazite u kakvoj obući vozite u Grčkoj

Izvor: AutoBlog, 23.Jul.2018

U Grčkoj je zabranjeno voziti u papučama. Ovakav prekršaj će vas na teritoriji ove popularne turističke destinacije koštati 50 evra, ali će vam biti i oduzeta vozačka dozvola na mesec dana, što može predstavljati veliki problem svim turistima. Vožnja u papučama ili popularnim japankama je...

Nastavak na AutoBlog...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.