Panika! NEVAKCINISANA devojčica (8) umrla od bolesti koja je iskorenjena pre 30 GODINA!

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Dec.2019, 01:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Panika! NEVAKCINISANA devojčica (8) umrla od bolesti koja je iskorenjena pre 30 GODINA!

Dete je u sredu prevezeno u bolnicu u vrlo lošem stanju i lekari nisu uspeli da je spasu.

Grčka medicinska zajednica bila je šokirana vešću da je osmogodišnje dete umrlo od difterije, zarazne bolesti koje je iskorenjena pre trideset godina.

Lokalni mediji prenose da devojčica najverovatnije nije bila vakcinisana.

Manolis Papasaval, šef pedijatrije, rekao je da devojčica najverovatnije >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << nije primila trostruku vakcinu protiv difterija koju je trebalo da primi još kao dvomesečna beba.

Ministarstvo zdravlja istražuje slučaj, a uskoro se očekuju zvanična saopštenja. Poslednja smrt deteta uzrokovana difterijom zabeležena je pre tri decenije.

Porast kampanja protiv vakcinacije širom Evrope već godinama zabrinjava zdravstvene radnike, ali i kreatore EU politike koji intenzivno rade na borbi protiv te opasne pojave.

Evropska komisija će danas predstaviti godišnji izveštaj o stanju zdravlja u svakoj od EU članica, a očekuje se da će u njemu skepsa prema vakcinaciji ponovo biti istaknuta kao jedan od gorećih problema.

Svetska zdravstvena organizacija je u avgustu objavila podatak da su u prvih šest meseci 2019. zabeležena 89.994 slučaja malih boginja u Evropi, što je dvostruko više nego u celoj prošloj godini.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.