Palmino provodadžijsko letovanje

Izvor: S media, 29.Jul.2011, 23:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Palmino provodadžijsko letovanje

Gradonačelnik Jagodine na letovanje u Grčku vodi 150 slobodnih momaka i devojaka. Za život sa Jagodincima najzainteresovanije dame iz Beograda i Novog Sada.

Na adresu Opštine Jagodina stiglo je 150 prijava neudatih dama iz cele Srbije koje su se odazvale pozivu gradonačelnika Dragana Markovića Palme da se upoznaju s neoženjenim Jagodincima. Ovo neobično „provodadžisanje“ strateški je plan preduzimljivog gradonačelnika da oženi neženje, >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << momke starije od 38 godinai da se u gradu i obližnjim opustelim selima začuje dečji plač.

- Želja nam je da se srodne duše prepoznaju, zasnuju porodice - kaže gradonačelnik Marković.

- U selima oko Jagodine ima 400 momaka starijih od 38 godina, a samo 70 devojaka. Poziv smo prvo uputili neudatim damama iz Pomoravskog okruga, a onda ga proširili na celu Srbiju. Odazvalo se najviše devojaka iz Beograda i Novog Sada.

Dvofoteljaši biraju veću platu

Jagodina: Poginula na rođendan

Jagodina: Udavače, javite se!

Oni će na petodnevno putovanje za Grčku o trošku Opštine Jagodina. Svi putnici prethodno će biti gosti gradonačelnika. Na „ljubavnoj večeri“, kako je Jagodinci u šali zovu, zakazanoj za 15. avgust, momci i devojke će se družiti i bolje upoznati. A početkom septembra otputovaće na more.

Večeri i upoznavanju raduje se i Slavoljub Tanasković (46) iz Glavinaca:



- Idem na sve ili ništa. I moji prijatelji i porodica očekuju da ću konačno naći nekog sličnog sebi. Obućar sam, živim sa roditeljima u velikoj kući, imam „mercedes“ i „fiću“, motocikl. Voleo bih da moja buduća nevesta bude srećna pored mene. Povučen sam, stidljiv, i to je razlog što sam neoženjen.


Miodrag Milanović (38) iz Deonice svestan je da devojke ne vole život na selu. Ima veliku kuću, kompletno domaćinstvo.

- Obrađujemo dva hektara zemlje., ali od neveste ne očekujem da se bavi poljoprivredom. Njeni su poslovi u kući i daće bog oko dece, kaže.

I ranije, gradonačelnik Marković iznalazio je načine da se izbori protiv bele kuge koja, kako kaže, preti Srbiji. Od početka godine u Jagodini je uvedena odluka da se bračnom paru čiji je jedan član stariji od 38 godina i sa teritorije opštine, iz budžeta dodeli jednokratna pomoć od 3.000 evra. Pet bračnih parova nagrađeno je ovim državnim mirazom.



Par je obavezan da u braku bude pet godina i da u tom periodu ima najmanje jedno dete, a u slučaju neispunjavanja obaveza iz potpisanog ugovora, novac se vraća sa kamatom.


(Večernje novosti)
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na S media...






Povezane vesti

Palmino provodadžijsko letovanje

Izvor: Večernje novosti, 29.Jul.2011

Gradonačelnik Jagodine u Grčku vodi 150 slobodnih momaka i devojaka. Za život sa Jagodincima najzainteresovanije dame iz Beograda i Novog Sada

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.