Palma: Nema prinudnog karantina za turiste u Grčkoj, osiguranje pokriva i koronu

Izvor: Večernje novosti, 21.Maj.2020, 14:27

Palma: Nema prinudnog karantina za turiste u Grčkoj, osiguranje "pokriva" i koronu

Počasni konzul Republike Grčke u Srbiji, Dragan Marković Palma, demantuje pisanje pojedinih medija da ukoliko se neko razboli od korona virusa u Grčkoj, da će morati da ostane 14 dana u prinudnom karantinu Počasni konzul Republike Grčke u Srbiji, Dragan Marković Palma, demantuje pisanje pojedinih medija da ukoliko se neko razboli od korona virusa u Grčkoj, da će morati da ostane 14 dana u prinudnom karantinu i da će morati da plati vlasniku hotela 150 >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << evra po danu, odnosno oko 2.100 evra za sve vreme trajanja karantina. -"Te informacije nisu tačne. Od 1. juna biće otvoren ulaz u Grčku za poslovna putovanja, sezonske radnike i članove porodica koje žive u drugim zemljama. Turisti će moći da putuju u Grčku od 15. juna bez obaveznog testa ili karantina. Vlada Republike Srbije donela je takođe odluku da ne trebaju testovi pri ulasku u našu zemlju, tako da turisti iz Srbije neće imati nikakve dodatne troškove u tom smislu. Ako se kojim slučajem neko od turista razboli tokom letovanja standardna polisa osiguranja pokriće kompletnu negu do momenta kada se dijagnostikuje prisustvo korona virusa. U koliko se utvrdi da je neko pozitivan, svakako neće biti dodatnih troškova o kojima se piše u pojedinim medijima od 150 evra dnevno ili 2.100 evra za 14 dana, već će se takav turista vratiti u Srbiju ili će biti zbrinut u Grčkoj. Grčka je najbezbednija i najsigurnija strana destinacija za turiste iz Srbije. Izgradnjom autoputa kroz Srbiju i Severnu Makedoniju, naši turisti mogu za jako kratko vreme stići do turističkih destinacija u Grčkoj ili se vratiti nazad u našu zemlju " rekao je Marković. U Grčkoj su cene smeštaja, hrane, benzina ostale iste kao i prošle godine i Grčka i njeni turistički radnici učiniće sve da boravak srpskih turista bude što bezbedniji i što ugodniji.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Dragan Marković Palma: Turisti koji se razbole u Grčkoj neće morati da plate karantin 2.000 evra

Izvor: Danas, 21.Maj.2020

Predsednik Skupštine opštine Jagodina i počasni konzul Grčke u Srbiji, Dragan Marković Palma demantovao je danas medijske navode po kojima će turisti koji tokom letovanja u Grčkoj obole od korona virusa, morati da ostanu 14 dana u prinudnom karantinu i da za to plate vlasniku hotela 150 evra po...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.