Palma Grcima obećao mesto u Muzeju voštanih figura u Jagodini

Izvor: Blic, 28.Nov.2013, 16:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Palma Grcima obećao mesto u Muzeju voštanih figura u Jagodini

Predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma ponudio je danas članovima političko- privredne delegacije gradova Katerini, Paralei i regije Pieria iz Grčke jedno mesto u Muzeju voštanih figura za znamenitu ličnost, Grka iz tog dela Grčke. Palma: Za Grka mesto u Muzeju voštanih figura u Jagodini

"Vaše je da odaberete ličnost, da pošaljete njenu sliku, a sve ostalo je naše", rekao je Marković.

On je napomenuo da će to biti prve voštana >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << figura neke ličnosti iz druge zemlje.

Predlog Markovića, delegacija iz Grčke je pozdravila dugim aplauzom.

Privredno-politička delegacija iz Grčke nalazi se u trodnevnoj poseti Jagodini, a današnjem susretu jagodinskih i grčkih privrednika prisustovao je i prvi sekretar ambasade Grče u Beogradu Georgios Chatzipetros.

Muzej voštanih figura u Jagodini, jedini u Srbiji, otvoren je u aprilu 2008. godine i u njemu se nalazi 27 voštanih figura najvažnijih ličnosti srpske istorije, kulture, nauke, crkve i sporta.

Pored izloženih figura, predstavljeni su orginalni kostimi, oružje, kopije retkih knjiga, makete manastira i ratne zastave iz vremena i okruženja u kome su te ličnosti živele i radile.

Muzej godišnje poseti oko 35.000 ljudi, uglavnom, školske ekskurzije.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Grčka,   Jagodina

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Palma Grcima obećao mesto u Muzeju voštanih figura u Jagodini

Izvor: NaDlanu.com, 28.Nov.2013

Predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma ponudio je danas članovima političko- privredne delegacije gradova Katerini, Paralei i regije Pieria iz Grčke jedno mesto u Muzeju voštanih figura za znamenitu ličnost, Grka iz tog dela Grčke...Vaše je da odaberete ličnost, da pošaljete...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.