Izvor: TangoSix.rs, 21.Jun.2023, 15:54

[POSLEDNJA VEST] Er Srbija u svoju flotu uvodi 3 Embraera, verovatno ih iznajmljuje dugoročno i uvodi kao četvrti tip letelice u flotu

Kako Tango Six saznaje, srpska nacionalna avio-kompanija, pored Embraera E-190 koji danas popodne stiže u flotu Er Srbije (SX-PTM), nabavlja još dva Embraera kojima će pojačati flotu tokom leta i koji će, za razliku od aviona koji stiže danas, doći u potpunosti obojeni u standardnu Er Srbijinu šemu bojenja (livery)
Kako saznajemo, avioni će biti iznajmljeni na duži vremenski period od grčke avio-kompanije Marathon Airlines. Letelice će prvobitno biti >> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << iznajmljene u „wet lease“ konceptu, odnosno sa posadama i radi se o jednom Embraeru E-190 i dva Embraera E-195. Kako saznajemo, drugi avion stiže u Beograd u julu a treći u avgustu.
Er Srbija nije htela da komentariše naša saznanja o ovoj značajnoj novini uvođenja novog tipa aviona koji, po svemu sudeći, može biti i dugoročno rešenje. To se može indirektno zaključiti prema našoj informaciji da će letelice biti u Er Srbijinoj šemi bojenja što nije praksa prilikom privremenog iznajmljivanja putničkih aviona. Dakle može se zaključiti da je u pitanju dugoročno rešenje za srpsku nacionalnu avio-kompaniju koja ovim može konačno pokriti jaz između ATR-ova koji imaju do 72 putnička sedišta i Erbasova od 180 do 144 putničkih sedišta
Prvi Embraer u delimično primenjenoj šemi bojenja sleteo je danas u Beograd / Foto: Er Srbija Ukoliko kompanija planira da dugoročno iznajmljuje ovaj tip aviona, sledeći verovatan i logičan potez je da će, zbog manjih troškova, školovati svoje posade umesto iznajmljivanja tuđih.
Očigledno je da Er Srbija poslednjim potezima i saradnjom sa pomenutom grčkom kompanijom, uprkos mišljenjima sa društvenih mreža i pojedinih medija koji najavljuju ovo leto kao „labudovu pesmu“ i epski raspad svega, pokušava da pošalje signal da je putnički avio-saobraćaj maraton, a ne sprint.
The post [POSLEDNJA VEST] Er Srbija u svoju flotu uvodi 3 Embraera, verovatno ih iznajmljuje dugoročno i uvodi kao četvrti tip letelice u flotu appeared first on Tango Six.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na TangoSix.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.