PETRUŠEV ĆE BITI OTPUŠTEN: Grci pojasnili situaciju oko povratka Srbina u Evropu!

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Nov.2023, 17:27

"PETRUŠEV ĆE BITI OTPUŠTEN": Grci pojasnili situaciju oko povratka Srbina u Evropu!

Sve je na čekanju...

Srpski košarkaš Filip Petrušev posle kratke epizode u NBA ligi mogao bi da se vrati u Evropu i ponovo zaigra u Evroligi, a ovu vest preneo je grčki portal sport24.gr.  Kao tim koji je zainteresovan da angažuje reprezentativca Srbije pominje se Olimpijakos. Posle ove informacije, stiglo je i dodatno objašnjenje. Dobro upućeni grčki novinar Spiros Kavalieratos, gostovao je u podkastu "The show must go on" i tom prilikom objasnio situaciju u Olimpijakosu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u vezi sa Filipom Petruševim.

- Olimpijakos će razmotriti dva igrača. To je rekao Bartzokas. Od trenutka kada je stigla dijagnoza za Vilijams-Gosa, koji će biti van terena mesec dana, klub je krenuo u potragu za plejmejkerom. Od srede uveče, Olimpijakos ponovo traži plejmejkera, dok istovremeno ostaje aktivan i u potrazi za visokim igračem - istakao je on i nastavio:

- Trenutno, Olimpijakos razmatra dva igrača, visokog i niskog. Mislim da će Petrušev biti otpušten do kraja meseca, početkom narednog, kako stvari stoje. Budući da još nije otpušten, ne može se reći da je dostupan. Olimpijakos prati situaciju. To se govori već mesec dana. S obzirom da nema garantovan ugovor, može otići u bilo kom trenutku. On nije kao drugi (npr. Vezenkov i Micić).

- Pošto ga je prva ekipa vejvovala, a Kingsi ne računaju na njega, mislim da će Olimpijakos biti zainteresovan ako postane slobodan. Zato čeka, mislim, na visokog igrača. Neće se opredeliti za nižu opciju, jer čeka Petruševa. To ne znači da je sve gotovo, potpisano ili vlasništvo. Moramo obratiti pažnju na ove stvari. U svakom trenutku može otići u drugi tim u NBA ligi. Može doći do razmene ili interesovanja drugog tima. Mislim da se to neće desiti, jer su ga u osnovi odbila dva tima.

Kavalieratos je dodatno pojasnio:

- To je razlog zašto Olimpijakos čeka. Ništa više, ništa manje. On je u fokusu, ali pripada Sakramento Kingsima. Kada više ne bude deo Kingsa, biće potpuno drugačija priča, i tog dana kada postane slobodan, razgovaraćemo potpuno drugačije.

- Ukratko, Olimpijakos je suštinski na nuli, ali mislim da je potreba za dobijanjem igrača imperativna. U ovom slučaju, klub može angažovati igrača sa posebnim uslovima. Za sada, da završi sezonu. U slučaju Petruševa, u slučaju visokog igrača, ide se po igrača koji će biti u timu nekoliko godina i jedan od najboljih u Evropi. To je investicija za sada i za budućnost. Nema previše niskih igrača, morali bi tražiti nekog iz EvroKupa ili BCL-a. Da li su ti igrači spremni? Evo vidimo Nan-a koji dolazi iz NBA lige i i on će takođe trebati vreme -rekao je, između ostalog.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.