Otplata rate kredita – pozitivan korak

Izvor: Capital.ba, 10.Apr.2015, 17:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otplata rate kredita – pozitivan korak

BERLIN, Njemačka Vlada pozdravila je danas to što je Grčka platila Međunarodnom monetarnom fondu /MMF/ ratu od 450 miliona evra za otplatu zajma i ocijenila da je ovaj potez napredak u pregovorima Atine i povjerilaca. „Vlada Njemačke je obaviještena da je Grčka juče MMF uplatila ratu kredita, čime je ispoštovala rok, što ocjenjuje kao pozitivan signal“, izjavio je na konferenciji za novinare portparol njemačkog >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << kancelara Angele Merkel. Portparol njemačkog Ministarstva finansija u razgovorima između Atine i MMF, Evropske komisije i Evropske centralne banke kaže da je učinjen napredak, ali da ima još mnogo toga da se uradi, prenio je AFP. Grčka bi za nekoliko dana trebalo da evrozoni dostavi revidiranu listu planiranih reformi, kako bi potvrdila dogovor o isplati nove tranše pomoći toj zemlji. Članice evrozone žele da dogovor o zajmu Atini u iznosu od 7,2 milijardi evra bude spreman za sastanak ministara finansija 24. aprila.
Pogledaj vesti o: Angela Merkel

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Nemačka: Pozitivan korak Grčke

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 10.Apr.2015

Nemačka Vlada pozdravila je danas to što je Grčka platila Međunarodnom monetarnom fondu (MMF) ratu od 450 miliona evra za otplatu zajma i ocenila da je ovaj potez napredak u pregovorima Atine i poverilaca..."Vlada Nemačke je obaveštena da je Grčka juče MMF uplatila ratu kredita, čime je ispoštovala...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.