Otkazani svi letovi sa Skijatosa, troje nestalo na Eviji

Izvor: B92, 30.Sep.2018, 15:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otkazani svi letovi sa Skijatosa, troje nestalo na Eviji

Današnji čarter-let Er Srbije JU 5531 koji je trebalo da poleti sa Skijatosa ka Beogradu u 12.15, po grčkom lokalnom vremenu, otkazan je.

Let je otkazan zbog loših vremenskih uslova, saopštila je Er Srbija.

"Imajući u vidu da nadležne službe najavljuju da će meteorološki uslovi biti ispod minimuma bezbednih za letenje do sutra ujutru, let za Beograd odlaže se za ponedeljak 1. oktobar. Predstavnici agencije Mediteraneo, koja je zakupila avion Er Srbije za let >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << do Skijatosa, obavestili su svoje putnike o odlaganju i angažovani su na njihovom zbrinjavanju i smeštanju u hotele", dodaje se u saopštenju.

Er Srbija navodi i da na aerodromu na Skijatosu neće biti sletanja, kao ni poletanja nijednog aviona zbog lošeg vremena.

Er Srbija žali zbog neprijatnosti i preduzima sve neophodne korake kako bi putnici, čim se stvore uslovi za to, bili prevezeni do Beograda", ističe se u saopštenju i dodaje da sve informacije putnici mogu dobiti pozivom Kontakt centra Air Serbia, na vebsajtu airserbia.com ili na stranicama Er Srbije na društvenim mrežama.

Retki mediteranski uragan (Medigan) "Zorba" u Grčkoj doneo je snažne vetrove i teške padavine, a najteže su pogođeni pojedini delovi ostrva Evija, gde je nastalo troje ljudi, kao i južno poluostrvo Peloponez.

Rojters prenosi da je grčka državna televizija objavila da se na Eviji u gradu Mantudi kao nestali vode mladić i sredovečni par. Navodi se da je služba civilne zaštite pokrenula operaciju potrage i spasavanja.

Iz glavnih grčkih luka brodovi ne isplovljavaju, a saobraćaj je poremećen širom zemlje pošto su putevi poplavljeni. Zabeleženi su nestanci struje i oboreno drveće kao posledica izuzetno snažnog vetra.

Navodi se da su vatrogasci primili više od 1.300 poziva za pomoć u evakuaciji ljudi zarobljenih automobilima i poplavljenim kućama, kao i da bi uklonili oboreno drveće i šut.

Na televizijskim snimcima vidi se kao kako su poplavljene ulice "pretvorene" u ruke na širem području Korinta na Peloponezu, gde su ogromni talasi udarali o obalu u priobalnim gradovima tog regiona.

"Peloponez se drži uprkos uticaju i propratnim efektima ovog ekstremnog vremenskog fenomena", kazao je regionalni guverner Petros Tatulis koji je dodao da je zabeležena šteta na domovima, poljoprivrednom zemljištu i državnoj infrastrukturi.

Navodi se da je temperatura vazduha neočekivano opala i za do deset stepeni ove sedmice i da na pojedinim područjima brzina vetra iznosi i više od 100 kilometara na čas, a očekuje se dodatno pogoršanje.

Služba za civilnu zaštitu izdala je upozorenje da bi nevreme danas moglo da zahvati i severni i centralni deo Grčke, kao i da bi moglo da dođe do pojave blatnih klizišta i poplava u široj oblasti prestonice Atine, gde je u avgustu u požarima stradalo najmanje 99 ljudi.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Let "Er Srbije" sa Skijatosa ka Beogradu zbog lošeg vremena pomeren za sutra

Izvor: BKTV News, 30.Sep.2018

Današnji čarter-let "Er Srbije" JU 5531 koji je trebalo da poleti sa Skijatosa ka Beogradu u 12.15, po grčkom lokalnom vremenu, otkazan je zbog loših vremenskih uslova na aerodromu. ..Imajući u vidu da nadležne službe najavljuju da će meteorološki uslovi biti ispod minimuma bezbednih za letenje...

Nastavak na BKTV News...

Otkazan let Er Srbije sa Skijatosa zbog lošeg vremena

Izvor: N1 televizija, 30.Sep.2018

Let aviona Er Srbije koji je trebalo da poleti sa Skijatosa ka Beogradu u 12.15 po grčkom vremenu otkazan je zbog loših vremenskih uslova na aerodromu i odlaže se za ponedeljak, 1. oktobar, saopštila je Er Srbija..."Stručne službe Er Srbije prate meteorološku situaciju i u kontaktu su sa službama...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.