Izvor: RTS, 15.Okt.2021, 09:57

Oluja u Grčkoj zatvorila škole i javna preduzeća – na snazi crveni meteo-alarm

Preporuke za zaposlene u privatnom sektoru u Grčkoj su da danas rade od kuće, dok će javni sektor biti zatvoren, s obzirom na to da se očekuje drugi dan teškog nevremena "Balos" koji je pogodio zemlju.
Obilne padavine juče su pogodile Grčku, na snazi je crveni meteo-alarm, a olujni vremenski sistem "Balos" za jedan dan je Atini doneo dvomesečnu količinu padavina, više od 140 litra po metru kvadratnom, gde su ulice bile pod vodom, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << a struja je nestala u delovima grada, prenosi Katimerini.

Danas se očekuje da će "Balos" zahvatiti gotovo čitavu zemlju sa jakom kišom i olujama i celu Atiku do popodneva.
Jedine će hitne javne službe potrebne za upravljanje posledicama oluje, uključujući i lokalne vlasti, ostati operativne danas, najavio je ministar za civilnu zaštitu i klimatske promene Hristos Stilijanides.
Ministar je juče objavio i zabranu saobraćaja tokom noći (od 1 do 8 sati ujutru) na pojedinim saobraćajnicama uz obalu u Atini, koje su poplavljene ranije tokom dana.
Škole će danas biti zatvorene na Krfu, Samosu, Ikariji, Atiki, Halkidikiju i Eviji, a obdaništa neće raditi u Atikiju, Samos Ikariji, na Krfu i Halkidikiju.
Obilne padavine poplavile su juče ulice Atine i Soluna, kao i na ostrvu Krf, i pretvorile ih u reke, zbog čega su grčke vatrogasne službe dobile brojne pozive za pomoć.
Autoput Atina–Lamija, kao i avenije Alekandras i Kifišias u Atini, bile su zakrčene, a brojne kuće, škole i putevi su poplavljeni, pa je na hiljade putnika u autobusima bilo satima zarobljeno.
Došlo je do nestanka struje u pojedinim područjima, uključujući gusto naseljene Kaliteju i Pangrati.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"BALOS" HARA GRČKOM Jako nevereme širom zemlje, na snazi crveni alarm, a HAOS tek sledi: Škole zatvorene, državni sektor ne radi (FOTO, VIDEO)

Izvor: Blic, 15.Okt.2021

Preporuke za zaposlene u privatnom sektoru u Grčkoj su da danas rade od kuće, dok javni sektor neće raditi, s obzirom da se očekuje drugi dan jakog nevremena "Balos" koji je pogodio zemlju.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.