Oluja Zorba zahvatila jug Grčke

Izvor: RTS, 29.Sep.2018, 23:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oluja "Zorba" zahvatila jug Grčke

Snažna oluja "Medikejn", koju Grci zovu "Zorba", donela je jugu Grčke obilne padavine koje su izazvale poplave na Peloponezu, a ponegde je u prekidu i pomorski saobraćaj.
Službe civilne zaštite ostaju u pripravnosti u većem delu zemlje, uprkos tome što oluja gubi na snazi kako se pomera prema istoku, prenosi AP.

Olujno nevreme je pogodilo jugozapadni deo Peloponeza sa udarima >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << vetra i do 90 kilometara na čas, a zatim je prešlo na severoistočni deo poluostrva u pravcu Atine.
Meštani priobalnog sela Nea Kois na istoku Peloponeza su evakuisani. Selo je delimično poplavljeno i bez struje. U drugim delovima Peloponeza izlile su se reke, a prijavljena je i izvesna šteta.

Grčka vatrogasna služba navela je da je dobila pozive građana i iz okoline Korinta koji su tražili pomoć u spasavanju ljudi iz automobila zarobljenih na potopljenim ulicama i evakuaciju ljudi.
Obustavljeni su svi polasci trajekta iz luka oko Atine.
Policija navodi da je zbog poplava saobraćaj na glavnom auto-putu od Atine do Peloponeza u prekidu na deonici oko 54 kilometra zapadno od prestonice.
Kako su pisali američki mediji, radi se o hibridnoj oluji koju često nazivaju "Medikejn".

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

RETKI URAGAN ZORBAS POGODIO MEDITERAN: Oluja zahvatila jug Grčke, pomorski saobraćaj u prekidu

Izvor: Večernje novosti, 29.Sep.2018

Snažna oluja "Medikejn", koju Grci zovu "Zorba", donela je jugu Grčke obilne padavine koje su izazvale poplave na Peloponezu, a ponegde je u prekidu i pomorski saobraćaj. Snažna oluja "Medikejn", koju Grci zovu "Zorba", donela je jugu Grčke obilne padavine koje su izazvale poplave...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.