Olimpijakos - Čelsi (B92, 00.40)

Izvor: B92, 19.Feb.2008, 03:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Olimpijakos - Čelsi (B92, 00.40)



Olimpijakos dočekuje ekipu Čelsija. Grci će u prvoj utkamici osmine finala igrati protiv jakog rivala i neprijatne tradicije ali su ove sezone jednu već uspeli da sruše. Pobedili su u gostima posle više od 30 neuspeha u nizu i plasirali se u osminu finala posle punih devet godina. Gosti dolaze sa ciljem da ostvare dobar rezultat i još jednom pokušaju da stignu do kraja u Ligi šampiona.

U Atini je danima veoma hladno a pao je i sneg. Utakmica će se igrati >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u, za taj deo Evrope, neobičnim uslovima, a snimak celog susreta na televiziji B92 možete da pogledate od 0.40.

Domaći trener Lemonis kaže da je pritisak kojem je njegova ekipa izložena sa jedne strane dobar, kao i velika želja da se u duelu sa Čelsijem pokaže koliko tim Olimpijakosa može.

"Pritisak postoji, pod stresom smo, ali je to dobro. Da nije tako, ono što želimo da uradimo bilo bi nemoguće. Kao i uvek, cilj je da pobedimo. Moji igrači pokazali su ove sezone da u Ligi šampiona igraju sjajno, nadam se da ću to videti i u utorak.”

Igrač sredine terena Beluši i nekadašnji napadač Njukasla i Portsmuta Lua Lua u ponedeljak su prošli medicinske testove, Lemonis može da računa i na njih u pokušaju da loš skor sa engleskim klubovima popravi.

"Motiv više je i činjenica da nikada nismo izbacili Engleze u dve utakmice. Ključ je u rukama naše odbrane iako nećemo razmišljati samo o tome kako da zaustavimo njih,” rekao je Lemonis.

Loša tradicija je deset poraza u 14 mečeva sa engleskim klubovima, ono što je razlog za optimizam je činjenica da Olimpijakos nije izgubio nijednu utakmicu od novembra.

Trener Čelsija Avram Grant upozorava da je Olimpijakos vrlo opasan rival i traži od svojih igrača "puno poštovanje” prema ekipi prvaka Grčke, Olimpijakosa. Englezi su u glavni grad Grčke doputovali kao favoriti ali su svesni da je ekipa Panajotisa Lemonisa u grupi pobeđivala lako i završila ispred skupljih i na papiru jačih Lacija i Verdera.

Grant je još jednom ponovio da je cilj njegovog kluba da nastupi u Moskvi krajem maja a u Atini će na raspolaganju imati sve prvotimce. Pored toga razlog za optimizam je i činjenica da Olimpijakos, koji prvi put posle devet godina igra u okaut fazi Lige šampiona, nikada nije eliminisao neki engleski klub u dve utakmice.

"Nećemo pogrešiti, nijedan igrač i niko od nas ne misli da bi ovo mogla da bude jednostavna utkamica. Imamo pno poštovanja, Olimpijakos se u evropskim utakmicama predstavio kao veoma ozbiljan tim. Nisu izgubili od Reala, trebalo je da pobede, dobili su Verder i lacio. Moramo da ih poštujemo,” rekao je Grant.

Mikael Esijen i Didije Drogba vratili su se sa afričkog Kupa nacija, Džon Teri je spreman a Grant je sasvim zadovoljan.

"To je odlično za mene kao trenera, nije lako kada ekipi nedostaju značajni igrači. Verovao sam u one koji su bili tu, momci su nas održali u svim takmičenjima. Ovo je dobra stvar, ne mislim da je puno dobrih igrača nešto zbog čega bi trenera bolela glava.”

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.