Izvor: Radio 021, 18.Jul.2020, 14:13

Oko 30.000 turista iz Srbije uspelo da uđe u Grčku pre zabrane

Ambasador Srbije u Grčkoj Dušan Spasojević navodi da je u momentu zabrane ulaska za državljane Srbije, prema procenama tamošnjih vlasti, oko 15.000 srpskih turista boravilo u Grčkoj organizovano, odnosno preko turističkih agencija.

Kaže da na taj broj treba dodati i one koji su došli u individualnom aranžmanu, kojih je, kako procenjuje, isto toliko, te smatra da je realna brojka srpskih turista oko 30.000.

"Od kada je nastala ta nova situacija, naši građani >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << više ne idu u Grčku i polako se privode kraju aranžmani naših turista. U ovom momentu povratak je moguć samo preko Bugarske koja obezbeđuje povratak našim državljanima", objašnjava Spasojević.

Kako kaže, bilo je, nažalost, slučajeva među državljanima Srbije koji su bili pozitivni na virus korona, bilo prilikom ulaska u Grčku, bilo kada je oboljenje konstatovano u samoj Grčkoj.

"Velika većina njih su asimptomatski slučajevi i nisu u teškom stanju", rekao je ambasador.

Ipak, dodaje da je bilo i težih slučajeva i navodi primer jedne porodice sa malom decom, koja je, kako je rekao, velikim zalaganjem i intervencijom počasnog konzula Srbije na ostrvu Kefalonija, Viktora Rohotasa, smeštena u univerzitetsku kliniku.

Kaže da je Grčka preuzela obavezu da one koji su zaraženi o svom trošku sprovede u karantin.

"Imamo dobru saradnju, oni nam oko najtežih slučajeva izlaze u susret. Ljudi su smešteni u dobre bolnice, pratimo situaciju", zaključio je Spasojević uz objašnjenje da srpski državljani nisu u obavezi da se javljaju ambasadi u slučaju postojanja bilo kakvih zdravstvenih tegoba.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Ovo je pravo stanje sa SRPSKIM TURISTIMA U GRČKOJ: U ovoj zemlji trenutno OKO 30.000 NAŠIH GRAĐANA

Izvor: Blic, 19.Jul.2020, 09:20

Ambasador Srbije u Grčkoj Dušan Spasojević navodi da je u momentu zabrane ulaska za državljane Srbije, prema procenama tamošnjih vlasti, oko 15.000 srpskih turista boravilo u Grčkoj organizovano, odnosno preko turističkih agencija.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.